Wijknieuws

Broodcontainer Broodnodig
Veel wijken in Den Haag (maar ook buiten!) hebben er last van.
Meeuwen, muizen maar nog erger, ratten.
Meestal is de mens de oorzaak van de overlast. Door etensresten over het balkon te gooien, maar ook door het overbodig voeren van de eendjes (hoe gezellig ook!) is er steeds meer overlast van deze dieren. Er wordt zoveel brood gegeven, dat de eenden en vogels het niet op krijgen.
Niet alleen is het een smerig gezicht als vuilniszakken kapot gebeten op straat liggen, maar ook kan het nog gezondheidsrisco’s met zich meebrengen.
In een aantal culturen is het verboden om overtollig eten weg te gooien. Zo is in Vrederust het idee ontstaan om broodcontainers te plaatsen.

Met het oplaten van 300 ballonnen hebben stadsdeeldirecteur Fred Dukel en de Kinderraad Vrederust op woensdag 6 oktober op het winkelplein aan de Ambachtsgaarde de start gegeven voor het broodcontainerproject.
Er zijn in Vrederust op initiatief van Staedion, samen met de gemeente, drie broodcontainers neergezet om de overlast van ratten, meeuwen en muizen op de speelterreinen tegen te gaan, zodat de kinderen veilig kunnen spelen.
Je kan ze vinden op het winkelplein aan de Ambachtsgaarde, op de Zwaardvegersgaarde en op de Gaarde tegenover de Moskee. Brood dat over is kan voortaan in de broodcontainer. Het brood wordt niet weggegooid, maar gaat als veevoer naar de dieren.
Doe mee om de speelterreinen schoon en veilig te houden en maak gebruik van de broodcontainers. Doe het brood wel los in de containers en niet in plastic zakken. Dieren eten geen plastic.

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.