Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Occupy Den Haag moet mediawagen weghalenHet weer wordt kouder en door de vorst en het optrekkende vocht op het Malieveld beginnen de laptops die de Occupy demonstranten gebruiken te haperen.
Daarom hebben zij een oude bouwkeet op het Malieveld gezet om op deze manier door te kunnen gaan met hun nieuwsberichten, waaronder hun livestream, via het internet.
De gemeente Den Haag eist echter, dat Occupy Den Haag hun nieuwe ‘mediaroom’ weghaalt omdat alleen tenten zijn toegestaan.
De demonstranten zeggen echter dat de gemeente hun persvrijheid wil beperken door de kar weg te laten halen en zijn niet van plan deze weg te halen. Desnoods zullen zij zich vastketenen aan de wagen.
Ook, wegens volgens hun ‘treitereien’ van de politie die midden in de nacht hard over het veld rijdt en invalide mensen soms niet op het veld in hun wagen toelaat willen zij het veld als ‘bezet gebied’ maken; zij willen het deel waar de tenten staan met een lint afzetten.
Ondanks de dreigende berichten, blijft men doorgaan; zoals hier waar men ‘gewoon’ doorgaat met het maken van muziek…Please follow and like us:

Eén reactie

  • Ferry

    Ik wil er nog bij opmerken dat de individuele dienst doende agenten voor een belangrijk deel sympathie hebben voor de demonstranten , zeker ook door het vreedzame karakter .
    Het gemeentelijke beleid lijkt er echter op uit , de mensen op het veld door allerlei restrikties het leven in de ijskou zodanig moeilijk te maken dat ze vanzelf vertrekken .
    Daarbij hoort dan ook het mogelijk verbieden van de pipo wagen , welke van extreem belang is , omdat die fungeerd als internetcommunicatie schakel naar de volgers en meedenkers thuis online op //www.OccupyDenHaag.org

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.