Overweging,  Stadsnieuws

Nieuwjaarsreceptie Den Haag

Iedereen is welkom: dansen op muziek

 

Evenals voorgaande jaren organiseert de gemeente Den Haag op 2 januari 2014 een nieuwjaarsreceptie.
Deze is, evenals voorheen, voor iedereen uit Den Haag toegankelijk, dus zeker niet alleen voor “bobo’s”. Wel moet je je vooraf aanmelden via de site van de gemeente (klik hier voor de link).
Het is verstandig dit tijdig te doen als je wilt komen, want in het atrium van het stadhuis mogen “slechts” 2.250 personen (onder andere vanwege de brandveiligheid).


 

drukte tijdens de nieuwjaarsreceptie

 

Het is een gezellige avond, waarbij er wat gedronken kan worden, muziek wordt gespeeld, genetwerkt, mensen elkaar gelukkig nieuwjaar wensen, maar ook de Haagse Pluim wordt uitgereikt aan aan een persoon of instelling die zich in het voorbije jaar zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad.

De laatste tijd is er veel heisa over deze happening, omdat de kosten erg hoog worden gevonden. Het is dan ook een behoorlijk bedrag: € 125.000 (overigens evenals vorig jaar).
Veel mensen vinden het belachelijk in deze tijd van crisis. Waarom dit bedrag niet schenken aan de voedselbank? Of aan andere instellingen die enorm zijn gekort?
Inderdaad, een dilemma.

Ik speel de vraag even terug: koopt u vuurwerk? Als u dit bedrag aan de voedselbank of Kesslerstichting zou geven, zouden heel veel mensen u zeer dankbaar zijn!
Waarom koopt en bereidt u dure en exclusieve maaltijden met de Kerstdagen? Kan het niet wat simpeler en waarom geeft u het bedrag wat u daarmee uitspaart niet aan de minder bedeelden?
 

Van Aartsen spreekt tijdens de receptie

 
Natuurlijk is de Nieuwjaarsreceptie duur en komt het in principe uit “onze eigen zak”.
Echter, ook het bedrijfsleven wordt gestimuleerd door dit feest dus is het goed voor onze economie (die dit hard nodig heeft in deze tijd).
Het wordt namelijk in zijn geheel verzorgd door Haagse bedrijven, instellingen en muziekbands, zodat het geld dat aan de nieuwjaarsreceptie wordt besteed, rechtstreeks terug vloeit naar de stad. Zoals de vegetarische Slager op het Spui, de notenman op de Goudsbloemlaan, Den Dulk voor de Haring, Smits uien uit Leidschenveen, tafelgarnituur van de Haagse Markt, kaas van Ed Boele, Dungelman voor een broodje bal en Jamal van de Hoefkade met een exotisch hapje.
Het is een bedankje van de burgervader aan de inwoners van Den Haag.
En er wordt werkelijk met een heel strak budget gewerkt. Deel je het bedrag door het aantal bezoekers dan is dit dan ook een relatief laag bedrag, namelijk rond de 55 euro (en daarin zit meer begrepen dan alleen de hapjes en drankjes en dergelijke).

Ik roep dan ook iedereen op zich aan te melden: het is een gezellig feest en het is heerlijk om zo veel mensen te kunnen ontmoeten in een werkelijk gezellige sfeer.
Eén keer per jaar de gelegenheid geven en krijgen om veel mensen te kunnen en mogen ontmoeten is dat zo’n probleem? Persoonlijk vind ik dat het moet kunnen, al is het alleen maar om banden te versterken.
Op andere momenten, daar waar het in mijn vermogen ligt, probeer ik een steentje bij te dragen aan diegenen die dat nodig hebben.

Please follow and like us:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.