Sport/ontspanning,  Wijknieuws

Nederlandse damkampioenschappen in Morgenstond

Nederlandse damkampioenschappen
Rabin Baldewsingh opent Nederlandse damkampioenschappen

In OntmoetingsCentrum Morgenstond worden op dit moment Nederlandse damkampioenschappen gespeeld. Namelijk het NK pupillen algemeen en het NK welpen meisjes.

Sportwethouder Rabin Baldewsingh opende vandaag, maandag 30 april, in het gebouw aan het 1e Eeldepad 3A deze kampioenschappen. Hij deed dat in de naar hem genoemde speelzaal.
Het is voor de vierde keer op rij dat Den Haag plaats van handeling is voor dit evenement.

Nederlandse damkampioenschappen
Links titelverdediger Simon Harmsma en rechts Roland Kreeft

Dertien jongens en vijf meisjes van 8 t/m 13 jaar strijden op het NK pupillen volgens het zogeheten Zwitserse systeem om de titel. Dertien zijn afkomstig uit de drie halve finales en vier mogen meedoen op basis van een keuzeplaats. De twaalfjarige titelverdediger Simon Harmsma (Culemborg) was automatisch al geplaatst.

Het toernooi is vrij toegankelijk. Bovendien kan iedereen die dat wil zijn damkennis laten bijspijkeren. Daartoe worden op dinsdag 1 en donderdag 3 mei – speciaal voor beginners – tussen 12.00 en 16.00 uur een aantal damclinics gegeven.

Het NK begon dus op maandag 30 april in de middag. Op de overige dagen vangt het om 9.30 uur aan. Op dinsdag en donderdag is er vanaf 14.30 uur ook een middagronde.
Op woensdagmiddag gaan de jongens en meisjes laser gamen, skelter racen en zwemmen in Kijkduinpark en op vrijdagmiddag is er een blitztoernooi (15.00 uur).

Nederlandse damkampioenschappen
Door loting worden de tegenstanders bepaald. Hier titelverdediger Simon Harmsma

Op voorwaarde dat de techniek het toelaat zal het NK de laatste drie dagen digitaal live van commentaar wordt voorzien. De Wateringse wereldtopper en tweevoudige oud-pupillenkampioen Martin van IJzendoorn zal op de donderdag als gast-commentator fungeren.

Op de slotdag – zaterdag – omstreeks 15.00 uur volgt voor beide NK’s de prijsuitreiking. Daarvoor is uitgenodigd de meisjes-trainster Heike Verheul. Zij werd onlangs voor de tweede keer Nederlands kampioen bij de vrouwen.

De organisatie is, met medewerking van de gemeente Den Haag, in handen van The Hague Open (THO). Deze stichting timmerde in de periode 1995-2010 jaarlijks aan de weg met een internationaal zomerdamtoernooi waarin wereldtoppers en recreatie-dammers zij aan zij zaten. Door het wegvallen van de hoofdsponsor ging THO zich nadien vooral op de organisatie van jeugd-evenementen richten, zoals in 2010 het WK-junioren jongens en meisjes in Naaldwijk.

Zie ook: www.jeugddammen.com

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.