computer/internet

Minister Hirsch Ballin trapt campagne veilig internetten af
Vandaag starten de ministeries van Justitie en van Economische Zaken met een nieuwe campagne veilig internetten. Nederlanders krijgen tijdens de campagne via radio- en televisiespots concrete tips hoe zij hun identiteit op internet af kunnen schermen, onder het motto: Weet aan wie je wat over jezelf vertelt, ook op internet. Internetcriminelen zoeken immers stelselmatig naar identiteitsgegevens.


Via radio- en televisiespots geeft de campagne concrete tips voor dagelijks internetgebruik.

Daarnaast maakt de campagne gebruik van de website nederlandveilig.nl (klik), van banners op websites van publieke en private campagnepartners en van nieuwsbrieven van die partners.
De ministeries van Justitie en van Economische Zaken staan aan de basis van de nieuwste campagne.

Minister Hirsch Ballin heeft vandaag samen met de DigiRaad de nieuwe campagne afgetrapt. De DigiRaad is de adviesraad voor en door jongeren over de digitale wereld en is in het leven geroepen door het overheidsprogramma Digivaardig & Digibewust van EZ.Na een toespraak deed minister Hirsch Ballin zelf ook de test op nederlandveilig.nl (klik) hoe veilig hij omging met zijn gegevens op het www.

Denk niet dat jou niets kan overkomen; tenslotte zijn hackers in staat (bijna?) alles te kraken.
Wat je kan doen is de kans op vervelende gevolgen (en echt; dit kan zo ernstig zijn dat het de rest van je leven kan tekenen….) zoveel mogelijk beperken.
Doe de test eens en kijk hoe veilig je zelf bent; natuurlijk mag je zelf best weten wat je wel of niet over je prive leven op het internet kwijt wilt. Maar sommige gegevens kunnen erg in je nadeel werken; misschien niet nu, maar wel later…
En je IP adres zal maar door cybercriminelen gehackt worden (en nee; dat is echt geen ondenkbare situatie) en gebruikt worden voor zaken die jij niet wilt.

Overigens, ook ik heb de test gedaan. Gelukkig ben ik een Wizzard (wat ik eigenlijk niet helemaal had verwacht aangezien ik ook bijvoorbeeld twitter). Maar eerlijk is eerlijk; door schade en schande heb ik moeten leren.

Please follow and like us:

2 reacties

  • Renesmurf

    Het kan absoluut geen kwaad om de mensen er eens op te wijzen, en eens bij jezelf te rade te gaan! Veiligheid is belangrijk, zeer zeker ook op internet!

  • Hanny

    Gelukkig heb ik tot nu toe nog nooit problemen gehad, maar mijn dochter heeft er erg op gehamerd wat ik wel en niet kon doen op internet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.