Diversen

Mijn jaaroverzicht 2015, deel 3    

jaaroverzicht
Opening JKZ door Koningin Máxima

Nu is het tijd voor deel  drie al van mijn jaaroverzicht.
Ik ga iets meer chronologisch de hoogtepunten volgen.
Naast leuk wijknieuws sluit ik dit jaaroverzicht af met Night At The Park en Parkpop.
Maar eerst andere zaken, want wat is er veel in juni gebeurd!
Ik begin met de opening van het Juliana Kinderziekenhuis door Koningin Máxima.
Eindelijk was de verhuizing van het oude “Rode Kruis Ziekenhuis” naar het Leyenburg Zekenhuis” een feit. Samen met patientjes opende zij de nieuwe plek door het vervolmaken van een vuurtoren.

Jaaroverzicht 2015
Opening Leger Des Heils

Nog een stukje wijknieuws.
Op 6 juni werd het nieuwe pand van het Leger Des Heils aan de Ambachtsgaarde geopend.
Jarenlang was het Leger gevestigd aan de Prinsegracht, maar moest daar weg. Op de Ambachtsgaarde werd een nieuw gebouw geplaatst waarin deze instelling zich vestigde.

Jaaroverzicht
Je suis Mitch

Een grote indruk op mij heeft gemaakt de demonstratie tegen het overlijden van Mitch na Night At The Park in de Schilderswijk. Jammer dat deze wijk hierdoor zo negatief in het daglicht kwam te staan. Naar wat ik gezien heb, mede (of voornamelijk?) door toedoen van buitenstaanders.
Niet dat het overlijden veel vraagtekens achter heeft gelaten. Er zijn mijns inziens erg veel fouten gemaakt. Echter, de rellen liepen uit de hand.
Eén keer ben ik er geweest. Dat was voor mij ook genoeg.
Maar te indrukwekkend en belangrijk niet in het jaaroverzicht mee te nemen.

jaaroverzicht deel 3
Duran Duran

En dan komen we bij twee grote hoogtepunten voor mij.
Natuurlijk allereerst Night At The Park.
Wat was ik blij dat ik weer een accreditatie mocht krijgen! Elk jaar is het duimen en hopen. Zeker naar Parkpop ga ik altijd, maar om zo dicht bij de artiesten te mogen staan en er foto’s van te mogen maken is voor mij een eer.
Komend jaar hoop ik weer te mogen (al besef ik dat het steeds lastiger wordt) en nóg betere plaatjes te kunnen schieten.

jaaroverzicht, deel 3
UB40

De bedoeling van Night At The Park is mede inkomsten te genereren door de verkoop van de kaartjes, zodat Parkpop een gratis evenement kan blijven.
Bands zijn duur en natuurlijk de hele organisatie, die veel kost, dito. Bewaking is niet meer vanzelfsprekend door alleen de politie en helaas, de subsidiepotjes zijn niet zo ruimschoots meer als vroeger. Een evenement moet zich bewijzen. En om subsidie van de gemeente te krijgen, geld terug laten vloeien….
Afijn, ik heb genoten en zeker UB40 was top!!!!

jaaroverzicht
Frans Bauer

De dag erop was het Parkpop.
Voor mij eerst even doorzetten na de geweldige avond ervoor. Maar zoals elk jaar, puur en intens genieten tijdens deze 35e editie. Veel heb ik meegemaakt: al in de jaren 80 was ik “vaste bezoeker”. Helaas niet allemaal meegemaakt, maar ruim meer dan de helft.
Frans Bauer was één van de artiesten. Natuurlijk had hij veel fans verzameld.
Het was even raar dat hij op het programma stond, maar eerlijk is eerlijk: hij hoort erbij! Parkpop is een familiefeest.

Jaaroverzicht deel 3
O.M.D. verrassend goed!

Voor mij was de absolute winnaar O.M.D.
Wat is deze band, ondanks de “leeftijd’ nog goed en dynamisch.

Met Parkpop besluit ik dit derde deel van mijn jaaroverzicht.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.