Natuur/milieu

Mars tegen Monsanto in Den Haag

Duidelijke taal

 

Wereldwijd werd vandaag tegen Monsanto gedemonstreerd.
Ook in Den Haag vormde zich een groep demonstranten op het Rabijn Maarsenplein die met het kwartier groeide.
Minstens 200 menen deden mee aan de mars die liep door het centrum naar het Prins Hendrikplein.


 

Van jong tot oud. Deze kinderen hadden de spandoeken zelf gemaakt.

 

Tja…. hoe waar!

 
Velen hadden spandoeken bij zich, waarop ze hun mening tegen dit bedrijf ventileerden.

 

een tomaat van Monsanto: levensgevaarlijk

 

De mening van deze meneer werd wel heel erg duidelijk als je kijkt naar de tomaat.

 

Ook occupy was aanwezig

 
Ook werden stickers met een QR code uitgedeeld, waar mensen op het internet informatie konden krijgen.
Op het masker van deze actievoerder zie je er een zitten.

 

Lopen over de weg in de Torenstraat

 
Tijdens de mars werden zaden uitgedeeld, aangezien Monsanto ook voor wat betreft zaden het alleenrecht wil verkrijgen en zelfs individuen wil gaan verbieden deze te verkopen of zelfs weg te geven.
In eerste instantie was door de politie verboden dat de mars over de weg zou plaatsvinden, maar de groep demonstranten was zo gegroeid, dat op het trottoir geen ruimte meer was, dus werd de weg toch afgezet.
 
Enorm veel mensen waren aanwezig toen de mars begon

 
De actievoerders verwijten Monsanto, die grote invloed wordt toegedicht op politiek en wetenschap, onder meer de voedselketen in gevaar te brengen met de bestrijdingsmiddelen en de genetische gemanipuleerde gewassen die het produceert. Ook het verzet tegen het monopolie dat het bedrijf probeert te krijgen wordt tegen geageerd.

Het van oorsprong chemische bedrijf is bekend als producent van het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup en van genetisch gemanipuleerde gewassen als maïs en soja die op hun beurt weer bestand zijn tegen Roundup. Het gif wordt ook in Nederland als onkruidverdelger en is volgens Greenpeace een belangrijke vervuiler van grondwater. Het duurt jaren voordat dit gif is verdwenen en zal voor wat betreft waterzuivering een extra belasting vormen in de toekomst.

 

Een imker: maar zijn er nog bijen straks?

 
Tevens zijn veel onderzoeken die erop wijzen, dat Roundup één van de oorzaken is van de dramatische afname van de bij.

Zoals iedereen weet, heb ik al veel vaker tegen het gebruik van Roundup geblogd.
Wil je meer weten over Monsanto, hier (klik) is een link die in begrijpelijke taal veel uitlegt.

Please follow and like us:

4 reacties

 • Ferry

  Ik telde zo’n 500 deelnemers , een bemoedigend aantal bewuste mensen .
  Mensen die hun leven en dat van hen die na hun komen niet wil laten bepalen door Monsanto .
  Overigens opvallend weer dat de reguliere media ( NOS journaal ect ) de persverklaring van de multinational aannam voor zoete koek ( mening van demonstranten zou elitair zijn…)
  Omdat zij dan z.g. goedkoop voedsel op de markt brengen voor de minder bedeelden ??? welliswaar genetisch gemanipuleerd en met vele risico’s daarbij , maar gepresenteerd als een sosiaal gebaar , van kijk ons nou eens goed doen.
  Ontrafel je dat , dan ben je kennelijk elitair….

 • Herman Overtoom

  Ik zag ze lopen. 100 mensen die zich inzetten voor het algemeen belang. Chapeau. Een voorbeeld voor allen.
  Een stad met bijna een half miljoen onverschillige mensen. Om je rot te schamen. Net dat gevoel is kennen de meesten niet meer.

  ‘t valt op geen enkele manier recht/goed te praten de fraude, corruptie, intimidatie die Monsanto bezigt – als business model.

  Monsanto is geen gewoon bedrijf.
  Het is een wapen in handen van de globalisten.
  Het vergiftigde eerst de planeet met DDT tot aan de zeehonden op de Noordpool, heeft bewust PCB’s massaal in het milieu gedumpt (rivier en gelijknamige stad Anniston vergiftigd – met incidentie van kanker van epidemische proporties tot gevolg, volgt het Amerikaanse leger op de voet – zoals Vietnam (het Manhattan project (ontwikkelen A-bom); Agent Orange, op de jungle en de bevolking), en nu weer met Cargill dankzij de CIA bezig met het monopoliseren van de landbouw in de Ukraine – wegbereid door PR-moloch Hill&Knowlton met kantoor in Haaglanden, alwaar Jack de Vries destijds – toevallig? – directeur was).

  Een chemieconcern dat op een gegeven moment zich gaat begeven op de zadenmarkt, en beide onlosmakelijk verbinden gaat.
  En zelf de wetten schrijft, die louter in eigen voordeel zijn – en zeer in het nadeel van boeren en burgers. Allemaal in het geheim. Omgeven met propagandaleugens. En het corrumperen van onze Universiteiten is onomstotelijk vastgesteld; aldoende gaan de leugens en valse beloften door voor wetenschappelijk verantwoord.

  Dit is een oorlogsbedrijf, op een oorlogsmissie. Het ‘Terminator’ patent o.a. wordt gedeeld met de Amerikaanse regering.

  Met VOC-mentaliteit blijft de veelvoudig bankroete VS wonderbaarlijk op de been cq. kredietwaardig. Het monopoliseert in de BLITZKRIEG die stealth onder de naam TTIP wordt gevoerd patentrecht en ander (intellectuele) eigendomsrechten.

  TTIP gaat ons de onveilige Amerikaanse normen geven:
  ‘Monsanto and Unilever (see section 4) led the TABD’s biotech initiative, intending that products approved once should be accepted on both sides of the Atlantic. ‘

  Corruptie, intimidatie, machtsmisbruik zijn hoekstenen van het business model, van de globalisering:
  Unilever was one of the 450 multinationals taking part in the Geneva Business Dialogue, a meeting, taking place late September 1998, which marked the beginning of a growing (increasingly formalised) relationship between the UN and the ICC.
  Unilever played its part in the ‘Big Biotech Project’ of secretly flooding the food supply chain with GMOs. [Unilever was the first multinational company that started using genetically modified (GM) products.

  The reforms required of African countries will make it much easier for companies to get hold of large tracts of farmland. In Ethiopia for example, a scheme is being set up to fast-track investors’ access to land. //www.spyghana.com/unilevermonsanto-take-african-land-agriculture/

  Binnenkort moeten wij aan het brood van Albert Heijn uit meel van gmo-granen uit de Ukraine. De sluizen gaan open. Rabobank, JP Morgan en andere roofkapitalisen hebben er al een voorschot op genomen.

  TTIP is landverraad, inhumaan (Alfred Zayad, van de VN), en een misdaad tegen de menselijkheid, on grondwettelijk.
  In de VS, Canada, Australie, en Japan hebben wakkere burgers al wel rechtszaken aangespannen tegen hun eigen overheden.

  Citizens United, //action.sumofus.org/a/tpp-video-australia/?sub=homepage, //action.sumofus.org/a/ceta-nl/?sub=homepage.
  Hier voelen de slapende schapen zich beter bij het gedwee volgen van een misdadige overheid. Waar gaat dat heen? Herhaling van de geschiedenis? Zou best kunnen. De oorlogstrom wordt al luid geroffeld. Democratie is iets waar de mensen zelf iedere dag voor moeten strijden, waken, leven. Anders ben je het gewoon niet waard.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.