Natuur/milieu

Bloggen, Monsanto en groene periode

Roze akelei

 

Iedereen die al langer blogt zal het herkennen.
Een blogpauze.
Even geen zin, energie of teveel besognes aan je hoofd om de moed te kunnen opbrengen de laptop te openen en het digitale verkeer in te gaan.
Dat gold ook voor mij.
Na de laatste wijkkrant die behoorlijk wat energie kostte en de opwinding thuis dat we opa en oma werden had ik het even helemaal gehad met bloggen.
Een “vakantie” dus. Maar wel voornamelijk in eigen tuin.
Heerlijk tuinieren in het redelijke weer dat we toch hebben gehad.
Vaak zong ik het liedje “Save in my Garden” van de Mama’s en Papa’s.
Hoe blij was ik dat na de Mars tegen Monsanto (die ik te belangrijk vond mee te maken) gisteren las, dat dit bedrijf de strijd om de Europese markt opgeeft.
Een heel positieve ontwikkeling.

 

 

 

Een bij rust in hevige wind op onze kers

 

Hoe bijzonder, als je dan een bij (en geen hommel) in je tuin tegenkomt!
Dat moet toch wel een teken zijn.
Wie zich overigens afvraagt wat dat beeld doet hierboven, een geweldig cadeau van mijn man. Maandag zie ik Sarah en een speciaal beeld in de tuin was één van mijn droomwensen.

 

schoolklas bezoekt het insectenhotel

 
Ook kregen we afgelopen week bezoek van een klas van de Erasmusschool. Zij waren ook druk bezig met de bij en het maken van een bijenhotel en wilden graag zien hoe mijn insectenhotel eruit zag. Leuk zo nieuwsgierig de kinderen waren, waar de diverse “kamers” voor dienen. Natuurlijk werd de hele tuin bekeken en leerde de meester ze wat de namen waren van diverse planten en struiken. Geweldig dat leerkrachten ook de moeite nemen kinderen wegwijs te maken hoe het nu zit met de natuur. Dat spinazie bijvoorbeeld niet in de fabriek wordt gemaakt, maar eerst moet groeien op het land. Hoeveel kinderen weten nog waar alles vandaan komt? Dat kaas wordt gemaakt van melk (en dat melk -voornamelijk- komt van een koe?)

 

dieppaars

 

De tuin is nu nog een bloemenzee.
Ondanks dat het al juni is, bloeit de akelei (maar ook de boshyacint) nog uitbundig. Gelukkig maar, want de andere bloemen zijn behoorlijk laat.
Paars,

 

rood en wit

 

rood en wit

 

Paars en wit

 
paars en wit, en roze (eerste foto): schitterend al die variaties.

 

adalia decempunctata

 

Voor het eerst in jaren zag ik in de tuin een tweestippelig lieveheersbeestje. Hij was haast niet te “vangen” met de camera, hij zat op zo’n onhandige en donkere plaats. Maar eindelijk weer een andere soort dan de “zevenstip” of de “Aziaat”.

 

kleine watersalamander

 

In de vijver gedijen de klaine watersalamanders nog steeds goed. Larven, anderes dan die van vorig jaar die nog niet in landfase waren gegaan heb ik niet ontdekt, maar i kdenk dat dat nog te vroeg is. Minimaal 3 volwassen exemplaren zitten in het water, maar het zou me niets verbazen als het er 5 waren. Het water, dat er hier een beetje troebel uitziet omdat de vogels erin hebben gebadderd, laat ik nu zo veel mogelijk met rust uit angst ze te verstoren.

 

jonkie koolmees

 

Tot slot een beetje triest verhaal.
Een jonge koolmees die een kat had gevangen. In onze buurt zijn veel zwerfkatten en tja, het is de natuur van deze beesten.
Helaas was dit vogeltje gewond.
Hij is naar het vogelasiel gebracht. Of hij het zal redden?
Wel heel bijzonder ze te zien. Prachtig al van kleur en hoe levendig en nieuwsgierig!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.