Historie,  Kunst/Cultuur

Laatste hand wordt gelegd aan restauratie Magistraatsportret

bezig met de restauratie

 

Gisteren werd de laatste hand gelegd aan de restauratie van het magistraatsportret in het Haags Historisch Museum. Twee restauratoren brachten de laatste retouches aan.
Dit wilde ik niet missen, het was mooi weer, dus ben toen ik het las op de Puch even naar het prachtige museum gegaan om het te bekijken.

 

Geconcentreerd bezig

 
Na de laatste hand aan de restauratie wordt het prachtige schilderij opnieuw in de slotvernis gezet. Het was een indrukwekkend gezicht om hun zo geconcentreerd bezig te zien!
Het is het tweede schilderij in een serie van zes magistraatsportretten die zal worden uitgevoerd.

 

Donkere rand goed te zien

 

Op de foto hierboven is langs de rechterkant van de hoed nog een deel van een pentiment te zien. De schilder had de hoed oorspronkelijk hoger gepland en heeft deze later deels overschilderd, wat je op de foto dus duidelijk kunt zien. Aan de linker- en de bovenkant van de hoed was dit ook het geval, maar die delen zijn door de restauratoren al geretoucheerd. Dit stukje over te schilderen duurt maar liefst zo’n drie uur!

Het schilderij werd in 1636 vervaardigd door de Haagse schilder Jan Antonisz. Van Ravesteyn. Het imposante groepsportret toont het Haagse stadsbestuur uit datzelfde jaar.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.