Koningshuis,  Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Koning Willem-Alexander bij start viering 100 jaar Vredespaleis

Koning Willem-Alexander, Van Aartsen en Franssen

 

Koning Willem-Alexander was gisteren aanwezig bij de start van de viering van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis in Den Haag.
Een grote drukte bij het Vredespaleis, waar zoals gebruikelijk bij dit soort evenementen een strenge beveiliging werd gehandhaafd. Tijdens deze bijeenkomst hielden secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon


 

Mark Rutte

 

en minister-president Rutte een toespraak. Helaas mocht ik niet bij het officiële deel aanwezig zijn, maar in de diverse media is hiervan voldoende te zien. Wel kon ik het goed volgen op een scherm in de persruimte Maar eigenlijk vond ik wat erna kwam veel indrukwekkender (zeker als vrouw) voor mijn blog en mijzelf.

 

Onthulling borstbeeld

 
’s Middags vond er een internationale conferentie plaats over de verbetering van vreedzame geschillenbeslechting tussen landen, nadat door Leymah Gbowee, winnares van de Nobelprijs voor de Vrede 2011, een borstbeeld van Bertha von Suttner (de eerste vrouw die de Nobelprijs voor de vrede ontving)  werd onthuld na een indrukwekkende toespraak.

 

dhr. Ban Ki-moon brengt een toast uit

 

Voordat dit gebeurde, hield onder andere Ban Ki-moon een toespraak en bracht een toast uit.

 

Ben Bot

 

Bernard Bot, voorzitter van de Carnegie-Stichting introduceerde alle sprekers.
 

Het Vredespaleis vanuit een andere hoek

 
De viering van het 100-jarig bestaan is een initiatief van de Carnegie-Stichting (beheerder en eigenaar van het Vredespaleis), de gemeente Den Haag en het ministerie van Buitenlandse Zaken.
In de periode tussen 28 augustus en 21 september vinden diverse activiteiten plaats. Zo voeren Haagse middelbare scholieren de musical Peace of Me op en in het Haagse stadhuis en Haags Historisch museum worden uiteenlopende exposities georganiseerd. De viering wordt 21 september, de internationale VN Dag van de Vrede, afgesloten met een Vredesconcert in de tuin van het Vredespaleis en een Vredesloop. Het concert, gehost door de Britse acteur Jude Law, wordt georganiseerd door de non-profit organisatie Peace One Day, opgericht door Jeremy Gilley. Hij is de initiatiefnemer van de VN Dag van de Vrede.

In het Vredespaleis zijn het Internationale Gerechtshof en het Permanente Hof van Arbitrage gehuisvest. In en om het paleis werken dagelijks duizenden mensen, verbonden aan 160 internationale organisaties, aan een veiliger en rechtvaardiger wereld.

Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.