Mens/Maatschappij,  Politiek

Jeffrey Arenz van Skizzle naar VVD fractie tegen pestenJeffrey Arenz is een 17 jarige jongen die vroeger wegens zijn geaardheid veel werd gepest. Dusdanig, dat hij er enorm veel last van heeft gehad.
Om anderen te steunen en om aandacht te vragen tegen het pesten, heeft hij zonder budget een website opgericht: Skizzle Nederland.
Samen met een groepje vrijwilligers maakt hij zich nu hard tegen pesten en aandacht te vragen voor de gevolgen ervan. Hij schrijft: “sommige jongeren kunnen niet zichzelf zijn. Niet op school, thuis of ergens anders. Ze worden gepest en niet geaccepteerd. Skizzle helpt deze jongeren.”
Hij heeft daarmee in de afgelopen tijd diverse media (waaronder de Volkskrant) en zelfs de televisie weten te bereiken, zoals bij de programma’s Spuiten en Slikken, omroep Gelderland en Flikker (op ned 3).
Vanmiddag had ik een afspraak met hem, omdat hij een gesprek had met de VVD fractie.
Graag wilde hij een paar foto’s hebben voor zijn website, omdat dit toch wel heel bijzonder was voor hem. De aanleiding van zijn bezoek was een brief  die hij had gestuurd aan Mark Rutte, waarin hij verzoekt de situatie van gepeste kinderen te verbeteren.
Een leuke, spontane jongen. Goedlachs, een beetje verlegen en onzeker (wat mijns inziens nergens voor nodig is), en echt een schat!
Hoezeer hij zich, naast al zijn andere verplichtingen (school) zich inzet en dat op deze leeftijd is enorm bewonderenswaardig.
Het resultaat van zijn afspraak is er: pesten gaat harder aangepakt worden. En dat is goed nieuws, want velen realiseren zich niet, hoezeer je getraumatiseerd (sommigen zelfs voor hun leven) kan raken door pesten.Please follow and like us:

5 reacties

 • Barry

  Sorry maar ook ik ben vanaf de basisschool tot aan de 4de van middelbaar onderwijs gepest/geslagen en heel de mik mak en dan niet omdat ik homo ben. Ik was lang en heel mager en niet een van de lenigste. Maar ja kom op ik ben er ook groot en sterk mee en door geworden. Nu 35 KG verder en heel wat jaartjes later lach ik die gasten allemaal uit. Soms kwam ik er nog wel eens een tegen dat ze zeiden nee dat ben jij echt niet dat is onmogelijk. Flink trainen, je kop ophouden en schijt aan de rest en niet achterom kijken naar wat is geweest. Verleden is geweest de toekomst maak je zelf.

  Nee schooltijd was geen pretje. Maar het heeft me wel gemaakt wat ik nu ben en daar ben ik trots op. En nee ik hoef niet met me kop op tv boehoehoe ik ben gepest vroeger ik ben zielig. Gewoon je zelf een schop onder kont geven is de beste oplossing om er overheen te komen. Zelfmedelijden gaat je echt niet helpen.

 • Frances van Rijn

  Ik zend de link door naar Landelijk Meldpunt Homodiscriminatie met het verzoek te publiceren. Mooi initiatief van Jeffrey!

 • Marty

  Heel goed van die jongen. En Barry, gewoon maar passief alles ondergaan, daarna naar de sportschool en vervolgens iedereen uitlachen, is niet voor iedereen de beste oplossing. Sommige mensen kiezen ervoor hun gevoelens en kwetsbaarheid te accepteren ipv een macho te worden. Persoonlijk lijkt me dat een gezondere reactie dan je pijn, verdriet en woede opkroppen en onderdrukken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.