Boeken

Isa Hoes leest voor uit Engel in Paagman

Isa Hoes leest voor en signeert “Engel”

Isa Hoes
Isa Hoes

Isa Hoes.
Ik denk dat de meeste mensen haar goed kennen van de roddelbladen en vroeger haar rol in Goede Tijden Slechte Tijden. Zij is echter niet alleen actrice, maar ook  toneel-, film-, televisie- en stemactrice en (scenario)schrijfster.
Uit de soapserie GTST kende ik Isa al en was indertijd behoorlijk gecharmeerd van haar.
Tja, nog uit de tijd dat we tv keken…..
Deze serie wilde ik toen niet missen. Tot we onze eerste kind kregen: televisie kijken was daarna iets wat bijna nooit meer voorkwam (op kindervideo’s en dergelijke na).


Isa HoesVandaag was Isa Hoes te gast in boekhandel Paagman. Dit naar aanleiding van het boek “Engel” dat zij samen met haar dochter Vlinder Kamerling (10) schreef.

Op de site van Paagman staat onder andere: “Het boek gaat over Engel, een heel bijzonder meisje dat een speciale gave heeft: ze kan wensen in vervulling laten gaan. Maar niet alle wensen: alleen die van goede mensen.
Al snel liggen er mensen op de loer die misbruik willen maken van haar gave. Engel wordt gekidnapt en lijkt de gave te zijn kwijtgeraakt. Gelukkig kan ze niets voor de kidnappers betekenen omdat het allemaal slechteriken zijn.
Maar dan blijkt dat de wensen van een van de ontvoerders wel in vervulling kunnen gaan…

Isa hoes: ‘Ik vond het een geweldig leuk idee om een kinderboek te schrijven. Toen ik het er ‘s avonds tijdens het eten met Vlinder over had, begon zij meteen met het verzinnen van verschillende verhalen. Het is ontzettend leuk om dit samen met Vlinder te doen.’

Allereerst las zij stukjes uit haar boek voor. Voor kinderen  maar ook voor de vele ouderen die aanwezig waren. Na afloop signeerde zij geduldig het boek, ook nog toen zij eigenlijk weg moest en nog een aantal dames haar handtekening in Engel wilden nam zij alle tijd.

Ik vind Isa Hoes een prachtige vrouw, niet alleen qua uiterlijk maar ook zoals ze is. Ik heb diep respect zoals zij in het leven lijkt te staan.
Haar dochter zou in eerste instantie ook meekomen omdat zij mede auteur van Engel is, maar wilde dat uiteindelijk toch liever niet. Geen probleem natuurlijk! Als ouder laat je kinderen dit soort dingen niet tegen hun zin doen.

Helaas was ik er veel te laat en heb het voorlezen gemist, maar ben wel erg nieuwsgierig geworden naar het boek: zo te zien is het een echte aanrader!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.