Koningshuis,  Kunst/Cultuur

Introdans viert jubileum met Prinses Beatrix en Margriet

Introdans
Prinses Beatrix en Prinses Margriet bezochten het Holland Dans Festival

Prinses Beatrix en Prinses Margriet waren donderdagavond 10 februari aanwezig bij de jubileumvoorstelling van het 50-jarige Introdans (klik). Deze voorstelling werd opgedragen aan het Prinses Beatrix Spierfonds, dat vijfenzestig jaar bestaat.
Het optreden van Introdans vond plaats in theater Amare tijdens het Holland Dance Festival.

Het Spierfonds, Holland Dance Festival en Introdans werken bij deze voorstelling samen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Dans symboliseert de ultieme bewegingsvrijheid, die begint bij gezonde spieren. Voor mensen met een spierziekte is deze vrijheid niet vanzelfsprekend.

Introdans
Sybilla Dekker als voorzitter Raad van Toezicht Prinses Beatrix Spierfonds alsmede Ben Bot waren aanwezig bij het Holland Dans Festival

Introdans laat in de balletten een duidelijke relatie met het festival en met de stad Den Haag zien, met drie balletten van Jiří Kylián.
Prinses Margriet is beschermvrouwe van Introdans en Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het naar haar vernoemde Prinses Beatrix Spierfonds. 

Introdans
V.l.n.r.: S.F. Wuersten, artistiek en algemeen directeur Holland Dance Festival, Prinses Beatrix, E. Sterrenburg, algemeen directeur Prinses Beatrix Spierfonds en Prinses Irene

Holland Dance Festival
Het Holland Dance Festival haalt van over de hele wereld dans naar Nederland. Al meer dan dertig jaar lang! Het festival presenteert gezelschappen en danskunstenaars die anders niet te zien zijn in Nederland. In een buitengewoon veelzijdig programma krijgt het publiek de kans om de top van de internationale dans van dichtbij te bewonderen. Holland Dance Festival is een festival om je bij thuis te voelen: voor iedereen is er iets nieuws te ontdekken of juist te herkennen. Gedurende drie weken staat Den Haag volledig in het teken van de internationale dans.

Meesterlijke balletten van Jiří Kylián en Sidi Larbi Cherkaoui
Het Arnhemse Introdans bestaat vijftig jaar! Om dit te vieren heeft het gezelschap een extra jubileumproductie samengesteld die alleen tijdens dit achttiende Holland Dance Festival te zien zal zijn. Hierin legt Introdans een duidelijke relatie met het festival en met de stad Den Haag.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.