Historie,  Mens/Maatschappij

Indiëherdenking en inzet rederij Willemsvaart

Indieherdenking
Archieffoto van de Indiëherdenking

Op 15 augustus vindt zoals elk jaar de Indiëherdenking plaats van het einde van de Tweede Wereldoorlog van de capitulatie van Japan bij het Indisch monument.
Niet iedereen komt met bussen georganiseerd door diverse organisaties. Voor wie met het OV komt is dit jaar een oplossing, die zelfs dichterbij het monument komt dat de bussen. De Willemsvaart namelijk.

Op 15 augustus verzorgt rederij Willemsvaart voor gebruikers van het Openbaar Vervoer van de Indiëherdenking vervoer over water. Vanaf de tramhalte bij Madurodam varen tussen 10.00 uur en 11.45 uur twee boten, die de bezoekers van de Herdenking gratis naar het terrein van het Indisch Monument vervoeren.

De aanlegplaats Madurodam waar de vaarten vertrekken ligt tegenover de tramhalte van lijn 9.
U kunt uitstappen uit de tram en wandelen over de brug en dan naar beneden. De aanlegplaats zit aan de brug vast (met 2 trappen naar beneden). Voor mensen die moeite hebben met traplopen is er nog een aanlegplaats tegenover de halte. Er zal dan iemand met u meelopen.
Op het herdenkingsterrein stapt u uit, waarna eventueel ook uw plaatsbewijs wordt gescand.
Na 13.30 starten de vaarten terug. De laatste afvaart vanaf het Indisch Monument is om 15.30 uur.

Voor degenen die met het openbaar vervoer komen is van belang dat er die dag tussen Leiden en Den Haag geen treinen rijden. Hou rekening met een half uur extra reistijd vanwege inzet busvervoer. Zie voor verdere info de NS reisplanner.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.