Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Humanity House gaat sluiten per 1 november

Humanity House
Opening door Prinses Margiet op 9 december 2010.

Hier een bericht, dat te belangrijk is niet te delen.
Het bericht hieronder is overgenomen van het Bevrijdingsfestival op Facebook:

HUMANITY HOUSE GAAT SLUITEN

Het Bevrijdingsfestival Den Haag is erg geschrokken van het nieuws dat het Humanity House gaat sluiten omdat het geen subsidie meer krijgt van cultuurwethouder Robert Van Asten.
Het Humanity House was één van de founding fathers van de Haagse Vrijheidsweken en is altijd nauw betrokken geweest bij het Bevrijdingsfestival.

Zojuist heeft het Humanity House in een persbericht bekend gemaakt dat per 1 november het museum permanent dicht gaat.
“Wachten op de uitgestelde beslissing over het Kunstenplan 2021-2024 van gemeente Den Haag duurt helaas te lang voor het museum om alle contractuele verplichtingen op tijd te kunnen afronden.
De coronacrisis heeft het museum hard geraakt; vanaf maart zijn de inkomsten uit bezoek en verhuur nagenoeg volledig weggevallen.De afgelopen maanden nam het Humanity House al moeilijke beslissingen en voerde een reorganisatie en personele bezuiniging door. Daarnaast kreeg Humanity House in het voorjaar een positieve beoordeling maar een negatief advies van de Raad voor Cultuur voor toekenning van subsidie vanuit het Kunstenplan.
In combinatie met de coronamaatregelen is er zonder toezegging van meerjarige subsidie op dit moment te weinig zicht op perspectief om het museum nog open te houden.”

Hanneke Propitius, directeur van het Humanity House zegt hierover: “Het is ongelofelijk jammer dat in deze tijd van polarisatie en in de stad van Vrede en Recht geen ruimte is voor een plek als Humanity House.
Samen met het team ben ik trots op wat er is bereikt de afgelopen jaren: alle ontmoetingen, gesprekken, tentoonstellingen en educatieprogramma’s hebben hopelijk geleid tot een ander perspectief en meer verbinding.
Wij willen onze bezoekers, sprekers, studenten, partners en fondsen bedanken voor hun moed en lef om lastige onderwerpen met elkaar te bespreken om tegenstellingen te overbruggen.”Humanity House is een eigentijds museum dat complexe thema’s rond vrede en conflict inzichtelijk en invoelbaar maakt.
Met bijzondere exposities en publieksevenementen was Humanity House de afgelopen tien jaar een podium voor honderden verhalen, gesprekken en ontmoetingen over wat het betekent om te moeten vluchten en ontheemd te zijn. Zo’n 214.000 mensen bezochten sinds de oprichting het museum, waaronder 114.000 scholieren en studenten.

Tot en met zaterdag 31 oktober is Humanity House nog voor publiek geopend. Daarna valt het doek.
Het Bevrijdingsfestival Den Haag wenst het team van Humanity House veel sterkte en dankt hen voor de fantastische samenwerking in de afgelopen jaren.
Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.