Koningshuis,  Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Prinses Margriet opent museum Humanity House
Prinses Margriet opende vanmiddag het museum Humanity House in Den Haag. Het museum biedt bezoekers persoonlijke verhalen achter de noodhulp bij rampen en conflicten. Het Humanity House is een initiatief van het Rode Kruis.
In het Humanity House staan menselijke ervaringen centraal. Bezoekers horen, zien en beleven de persoonlijke verhalen achter rampen en conflicten tijdens een ervaringsreis door het gebouw. Zo ontdekken ze hoe het is om tijdens een ramp te overleven en afhankelijk te zijn van noodhulp.
Het museum biedt een gevarieerd programma van exposities, lezingen, debatten, films en educatieve activiteiten. Daarnaast wordt het Humanity House een (inter)nationaal debatplatform voor mensen en organisaties die zich met noodhulp bij rampen en conflicten bezighouden.
Prinses Margriet is vicevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.


Na haar aankomst waarbij ze door burgemeester Van Aartsen werd verwelkomd, werden alle gasten verwelkomd in het Paard van Troje, dat ernaast gelegen is.
In de grote zaal werden diverse toespraken onder leiding van Margriet Vroomans gehouden, onder anderen door de directeur van het Rode Kruis, burgemeester Van Aartsen
en Maurice de Hond. Deze laatste had een onderzoeken verricht naar bijvoorbeeld de bereidwilligheid van Nederlanders om te doneren bij rampen en in welke mate zij het nut ervan ervoeren; of zij liever aan grote instanties of juist kleinere instellingen hun geld toevertrouwden ook in verhouding tot kiezersgedrag.
Een zangeres leidde daarop de gasten al zingend naar het museum Humanity House, waar de officiële opening zou plaatsvinden.
Door middel van het omdraaien van een sleutel was het museum geopend.
Veel rode papiersnippers kwamen uit een “kanon” wat tot grote hilariteit leidde.
Hierna werd prinses Margriet rondgeleid in het prachtige pand aan de Prinsegracht.

Morgen, vrijdag 10 december, is het Humanity House tussen 10.00 en 17.00 uur gratis toegankelijk voor iedereen die tijdens de eerste openingsdag kennis wil maken met het nieuwe museum.

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.