Historie,  Stadsnieuws

Herinrichting Lange Voorhout

Herinrichting Lange Voorhout

Al lang is men bezig met de herinrichting van het Lange Voorhout.

Het Lange Voorhout krijgt zijn oorspronkelijke gezicht weer terug; bijna alle parkeerplaatsen verdwijnen, het wandelpad wordt verbreed en van een andere ondergrond voorzien. Het asfalt verdwijnt en wordt vervangen door een schelpenpad. En daarmee is het Lange Voorhout vrijwel terug in de staat waarin het eeuwenlang verkeerde.

Een leuk detail -vind ik- van de laan is een kinderzin die iedereen leert, dáár zijn oorsprong heeft.

In de 16e eeuw gaf keizer Karel V opdracht om vier rijen lindebomen op het Voorhout te planten. In de volksmond wordt werd daarom het Lange Voorhout ook wel Lange Lindelaan genoemd, bekend van het zinnetje: ‘Liesje leerde Lotje lopen langs de Lange Lindelaan’.

Gelukkig dat de ondergrondse parkeergarage, waar in 2006 onderzoek naar werd verricht, door de gemeente werd afgeblazen; het zou de bomen op het Voorhout maar ook de panden geen goed hebben gedaan! Al dat heiwerk zou zeker de schitterende herenhuizen hebben beschadigd.

 

Prachtig gezicht die sneeuwklokjes

 

 

Voor de schitterende panden zie je nu een stralende witte waas van sneeuwklokjes!

 

Paar enkele krokussen
 

Op de stukken waar men niet werkt, zie je hier en daar de krokussen (waarvoor ik elk voorjaar het lange Voorhout echt gewoon móet bezoeken) hun kopjes opsteken; jammer om dit jaar de pracht van al die verschillende kleuren van de duizenden voorjaarsbloemen te moeten missen.

 

 

 

 

 

 

Impressie als het af is

 

 

Een impressie hoe het Voorhout eruit gaat zien hierboven; het is een foto van de gemeente, van de pagina waarop je ook kunt lezen wat er allemaal is en gaat gebeuren; klik hier voor de link.

In maart zullen de werkzaamheden afgerond zijn.

Ben heel benieuwd naar het resultaat.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.