Natuur/milieu,  Persoonlijk

Help! ZevenbladZoals jullie weten is door het groot onderhoud onze hele tuin veranderd..
De hele heg is eruit gehaald en een schutting geplaatst.
Voordeel: onze tuin is groter geworden.
Nadeel: veel vaste planten moesten worden weggehaald maar, ook door de koude nawinter, hebben veel nieuw aangeplante vaste planten de kou niet overleefd. Ze hadden zich natuurlijk nog niet echt gesetteld en de enorme (late) kou, ondanks afdekken met bladeren gaf de nekslag.
Maar gisteren kreeg ik de grootste schrik.
In een deel wat eerst niet tot onze tuin behoorde groeide een kleine zevenblad! Voorzichtig heb ik deze verwijderd en volgens mij met wortel en al.


Zevenblad is een nachtmerrie voor menig tuinier. En terecht; in onze straat is al menig tuin volledig overwoekerd door deze plant. Een paar jaar geleden had ik in de voortuin ook zo’n plantje staan, maar herkende hem gelukkig op tijd; verdere groei kon ik voorkomen.
Vanmorgen bekeek ik de plek waar ik gisteren het plantje aantrof nog eens nauwkeurig, en in de buurt vond ik opnieuw een jong plantje.
Dus weer het schepje gepakt en de grond uitgestoken en de jonge zevenblad met mijn handen voorzichtig uitgegraven.
Ik hoop nu wel, dat het inderdaad kleine plantjes zijn en niet zal blijken dat er een heel wortelstelsel onder de grond zal liggen. Het behoorde tenslotte eerst niet tot de tuin, maar was betegeld. Aan de wortels te zien lijkt het erop, dat het individuen zijn. ‘I’ll keep my fingers crossed” en ga elke dag controleren….Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.