Stadsnieuws

Helikopter brengt brandafval van Pier Scheveningen naar schipOp 5 september brak op de pier in Scheveingen een brand uit.
De afgelopen weken zijn de resten van de brand op het Schateiland in stukken gesneden en in zakken gestopt. Ook is het appartement dat bovenop de verwoeste amusementshal stond gesloopt.
Een helikopter bracht vandaag vanaf de Pier zakken met afval die bovenop lagen naar een schip dat ver op zee lag. Aan grote banden werden ze bevestigd aan een haak die aan de heli hing. De grote zakken wogen ongeveer tussen de 300 en 400 500 kilo per stuk (het gewicht stond op de zakken);
per twee werden ze door de helikopter vervoerd.

De spectaculaire actie met de helikopter was nodig omdat er geen zwaar materiaal over de Pier kan rijden.
Het schip brengt de brandresten naar de vuilverbranding.

Update uit het persbericht: Diverse partijen zijn betrokken geweest in het traject van het begeleiden van de schadeafhandeling na de brand tot de daadwerkelijke afvoer van de sloopresten. Meeùs heeft Van der Valk begeleid en geadviseerd over de schadeafhandeling. Het bedrijf heeft schade-experts Crawford en Von Reth Contra-expertise betrokken in dit traject. Koole verzorgt de daadwerkelijke sloop en afvoer van de brandresten van De Pier. Tijdens de afvoer per helikopter was De Pier en het Van der Valk restaurant gewoon geopend.Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.