Stadsnieuws

En de winnaar van de Haagse Kei 2011 is….Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij).

Ieder jaar wordt een origineel exemplaar van een oorspronkelijke granieten straatkei van maar liefst 10 kilo zwaar die lang geleden door onderbetaalde sterke mannen uit de bergen in Noorwegen werd gehouwen, betreden door schoenzolen naaldhakken en paardenhoeven, gepolijst door wielen met ijzeren banden van handkarren, koetsen en karossen, gelouterd door het zweet van sjouwers en trekpaarden, jarenlang opgeslagen geweest in een gemeentelijk depot uitgereikt.

De Haagse Kei is een initiatief van de voormalige redactie van het Haags Straatnieuws.
De eerste Haagse Kei is in 1999 uitgereikt aan Huub Donken, de oprichter van deze daklozenkrant.


De Haagse Kei is een blijk van waardering voor een Hagenaar die zich op de één of andere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor andere Hagenaars en voor de kwaliteit van het grotestadsleven in onze residentie.
Het ereteken dat deze huldeblijk symboliseert is een echte Haagse straatkei. Een kinderhoofdje dat meer dan honderd jaar in onze stad – in alle bescheidenheid – samen met vele andere – de solide ondergrond heeft gevormd om een bloeiend stadsleven mogelijk te maken.

Vandaag, 22 december werd deze aan Joris Wijsmuller in het IJspaleis uitgereikt, vlak voor de fractievergadering. Zijn karakter wordt “door dit granieten kleinood zo treffend wordt gesymboliseerd: sterk, betrouwbaar, onvermoeibaar, creatief, onverwoestbaar en – voor wie er oog voor heeft – van onvervreemdbare schoonheid”. De Haagse Kei 2011 is een jubilerende Kei en wel de 10de Kei die door het Comité du Kei is uitgereikt.
Joris: Gefeliciteerd!

Foto’s: Richard MulderPlease follow and like us:

Eén reactie

  • Ferry

    Kijk eens aan … merkwaardig staaltje persoonsverheerlijking op Haagsallerlei…

    Maar ach misschien vind Joris het wel fijn , zo’n veer in de bips … ahum

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.