Muziek

Hans Vermeulen op 70 jarige leeftijd overleden

Hans Vermeulen
Hans Vermeulen tijdens Rock in the Park

Het nieuws van vandaag werd natuurlijk overheerst door het bericht dat muzikant Hans Vermeulen was overleden. Hij overleed donderdag plotseling aan de gevolgen van een hartstilstand in Thailand op 70 jarige leeftijd. Hans Vermeuelen woonde daar sinds de jaren 90, waar hij trouwde met de Thaise zangeres Jariya Chatsuwan, bekend als Aom, met wie hij op het eiland Koh Samui woonde.


Zelf heb ik hem een aantal maal gezien.
Op de foto hierboven zelfs in de wijk: in het Zuiderpark.
Op 21 september trad hij namelijk tijdens het evenement Rock in the Park op in de blauwe kamer van het Bowlingcentrum met de band Hans Vermeulen & de Rest.
Het was heerlijk om naar te luisteren!
Ik had hem eerder gezien, maar dit optreden maakte een geweldige indruk op me.

De zanger, componist, producer, gitarist en toetsenist begon in 1961 met de band Sandy Coast, waarmee hij bekende hits als ‘I see your face again’ en ‘True love that’s a wonder’ scoorde. In de jaren zeventig ging de band uit elkaar en begon hij de formatie Rainbow Train. Daarnaast stond Vermeulen in die periode als producer aan de wieg van successen van onder meer Margriet Eshuijs en Anita Meyer. Begin jaren tachtig maakte Sandy Coast een comeback, en scoorde met het nummer ‘The eyes of Jenny’ een wereldwijde hit.

Ondanks dat hij in Thailand woonde, trad hij nog regelmatig op in Nederland en ook in Den Haag dus.
Rudy Bennett, bekend van de Haagse Nederbietband The Motion, speelde regelmatig met Hans Vermeulen samen. Er waren zelfs plannen dat hij samen met Hans in december zou optreden, zo lees ik in de Telegraaf. „Hij was van plan in december naar Nederland te komen, en we hadden het er serieus met hem over gehad om dan met onze show mee te doen.”
Het is er dus niet meer van gekomen…

Hieronder kan je nog een filmpje zien dat ik maakte tijdens Rock in the Park samen met zijn vriendin Jody Piper.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.