Muziek

Haagse horeca en zangeres Tess Merlot bezorgen dîner français ‘aan huis’

dîner français
Zangeres Tess Merlot en accordeonist Lars Visscher bij het Haagse café bistro Jules aan de Koningin Emmakade. Op de achtergrond Marius van der Vliet (Marius Jouw Wijnvriend) en Michel Groenenberg (Café bistro Jules) voor dîner français.

Le Café, Café Bistro Jules, Bistrot Amélie, Wijnwinkel Jouw Wijnvriend en zangeres Tess Merlot halen Frankrijk naar de huiskamer op zaterdag 27 maart tijdens een dîner français

Een reisje naar Frankrijk. Een 3-gangen diner in een restaurant met een lekker wijntje. Of een muziekvoorstelling. Het zit er op dit moment helaas nog niet in. Daarom bundelen de Haagse horecagelegenheden Café Bistro Jules, Le Café en bistrot Amélie de krachten met zangeres Tess Merlot en wijnhandelaar Marius Jouw Wijnvriend voor een Franse avond thuis op zaterdag 27 maart. Met een Frans 3-gangenmenu, een goede Franse wijn én een livestreamconcert met chansons. Ga voor meer informatie naar deze link (klik). 

Joie de vivre in coronatijd
“We zitten nu al een jaar in deze ongelofelijk lastige situatie en er is weinig perspectief om aan vast te houden”, aldus Tess van der Zwet, die optreedt onder de naam Tess Merlot. “Het enige dat we kunnen doen, is elkaar steunen en proberen toch nog leuke dingen te organiseren binnen de mogelijkheden. Dat levert in dit geval voor mij toch weer heel mooie, onverwachte samenwerkingen en creatieve acties op. Dat motiveert. Met dit dîner français hopen we mensen het uit-gevoel te geven dat we nu zo moeten missen. Een vleugje Franse joie de vivre. Even iets anders, iets speciaals.”

Steak tartare en confit de canard met mousse toe
Het diner français kan op zaterdag 27 maart worden opgehaald of bezorgd in Den Haag en bestaat uit een met zorg samengesteld 3-gangen menu: een voorgerecht van Café Bistro Jules, een hoofdgerecht van Le Café en het dessert verzorgd door Bistrot Amélie. De wijn is uiteraard de Tess Merlot – de merlot-gebaseerde Bordeauxblend van Arjolle die in november door Marius Jouw Wijnvriend op de markt werd gebracht en vernoemd is naar de Haagse zangeres. Ook Tess doet een duit in het zakje: eenieder die het menu en een doosje wijn bestelt krijgt de link toegestuurd van een exclusief livestreamconcert, dat om 19.30 uur begint.

Het menu bestaat uit:
– Voorgerecht van Café Bistro Jules | Steak tartare préparé
– Hoofdgerecht van Le Café | Confit de canard aux lentilles
– Dessert van Bistrot Amélie | Mousse au chocolat et Friandise pour accompagner le café

Ook voor Francofielen buiten Den Haag
Het 3-gangenmenu en de wijnen kunnen worden afgehaald, of bezorgd in regio Den Haag. Voor francofielen die verder weg wonen is het ook mogelijk om Frankrijk in huis te halen: bij bestelling van een doosje Tess Merlot krijgen zij tevens de livestreamlink toegestuurd.

Over Marius, Jouw Wijnvriend
Wijnspeciaalzaak Marius Jouw Wijnvriend biedt wijnliefhebbers een brede selectie in oude en nieuwe wereldwijnen, van bekende namen tot trouvailles en rijzende sterren. Alle wijnen komen uit eigen import, rechtstreeks van de wijnboer. Eigenaar Marius van der Vliet en zijn kundige collega’s streven ernaar iedere klant op een leuke en laagdrempelige manier te voorzien van een passend wijnadvies. Niet voor niets werd vier jaar op rij de eerste plaats binnengesleept in de Wijnalmanak, een belangrijke referentie voor betaalbare kwaliteitswijnen in Nederland. Marius, Jouw Wijnvriend beschikt over twee wijnwinkels: één in de Piet Heinstraat in Den Haag en één in de Van Hogendorpstraat in Wassenaar. Online bestellingen vóór 15.00 uur geplaatst worden doorgaans de volgende (werk)dag geleverd. Ga voor meer informatie naar www.jouwwijnvriend.nl.

Over Tess Merlot
Tess Merlot (echte naam Tess van der Zwet) is een Haagse zangeres en voorvechtster van Franstalige muziek. In 2019 bracht ze haar single ‘Mon Paris’ uit, dat ze in een uitverkocht Paradiso ten gehore mocht brengen en daar door Leo Blokhuis ‘de Franse zomerhit van het jaar’ werd genoemd. Dit jaar schopte ze het met haar band Tess et les Moutons tot de halve finale van het tv-programma We Want More. In het voorjaar van 2021 komt haar volledig Franstalige debuutalbum uit. Ga voor meer informatie naar www.tessmerlot.com.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.