Natuur/milieu,  Stadsnieuws

Greenpeace bezet Shell tankstations ook in Den HaagGreenpeace voerde vanmorgen actie bij tankstations van Shell, gericht op de proefboringen van dit concern die op 9 september zijn gestart op de Noordpool (kik hier voor meer info en om de petitie te tekenen).
Klanten konden daardoor vanmorgen even niet tanken. Ook in Den Haag waren vijf tankstations bezet, zoals hier op de Soestdijksekade. 
De politie heeft op de Rijswijkseweg vier actievoerders aangehouden die op heterdaad werden betrapt bij het ”op slot zetten” van de pompen. Op de pompen zaten stickers en er waren pamfletten geplakt, waarop de uitleg stond waarom de stations waren bezet.
Alle slangen van de pompen waren met een slot aan elkaar verbonden, waardoor deze niet meer gebruikt konden worden.
De winkels van de benzinestations waren wel bereikbaar.
Een bedrijf slijpte aldaar de sloten door, waarna de pompen weer in gebruik genomen konden worden. Ik vond dit een vreemde gang van zaken; de brandweer had ook langs kunnen komen om ze door te knippen! Dit lijkt mij nu niet echt een veilige methode….
De actie van Greepeace is gericht tegen de olieboringen van Shell in het Noordpoolgebied.
Persoonlijk begrijp ik niet, waarom dit is toegestaan; een gebied dat zo kwetsbaar is?
Stel dat er een lekkage in leidingen is (denk aan de rampen met de olieplatforms van bijvoorbeeld BP in Golf van Mexico), hoe wil je dat in een ijsvlakte repareren; en wat voor immense schade ontstaat in een dergelijk kwestbaar gebied dat toch al zo bedreigd is?
Shell noemt de actie van Greenpeace “onveilig en respectloos”.
Ik vind de boring ”onveilig en respectloos” (voor de natuur). Shell verliest alleen wat inkomen over een korte periode en risico hadden ze niet hoeven te lopen als alle sloten op een veilige manier waren verwijderd, zoals bij de meeste stations was gebeurd.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.