Boeken

Fotoboek Scheveningen – Badplaats in beeld

Fotoboek
Het fotoboek Scheveningen – Badplaats in beeld

Op zaterdag 24 maart presenteerde Sandra Uittenbogaart haar fotoboek “Scheveningen – Badplaats in beeld” (op deze pagina kan je ook een paar foto’s bekijken).
Uiteraard op Scheveningen.
In de strandtent De Waterreus was ook ik uitgenodigd om dit feest mee te maken. Het was druk, en terecht want haar boek is schitterend geworden.
Sandra is bezig met een opleiding aan de Fotoacademie in Amsterdam en veel studiegenoten waren aanwezig bij de boekpresentatie.
Maar vanzelfsprekend ook familieleden, vrienden en bekenden.

Sandra heb ik maar één keer gezien voor deze boekpresentatie. Dat was tijdens de Nieuwjaarsduik dit jaar. Maar via haar persoonlijke blog  (en andere social media) ken ik haar al jaren.

Fotoboek
Overhandiging eerste fotoboek

Nadat iedereen een drankje had gekregen, werden de deuren gesloten en begon het officiële deel. Sandra stelde Edouard van Arem, voorzitter van PictureThis Den Haag, voor, die als eerste het woord zou nemen.
Na zijn toespraak overhandigde hij haar het allereerste boek.

Fotoboek
Sandra praat over de totstandkoming

Daarop nam Sandra het woord.
Zij vertelde over de totstandkoming. Hoe veel meer werk het was dan ze had verwacht en dat ze het bijna had opgegeven.
Dat ze het helemaal in eigen beheer wilde doen.
Hoe de foto’s tot stand waren gekomen. Niet 1, niet 2 maar minstens 100 keer naar Scheveningen om de hele lijn van haven tot Pier in beeld te brengen. Niet met een professionele camera, want dat zou mensen afschrikken, maar een (goede) compact.

Fotoboek
Grote drukte: dit is maar een deel van de mensen.

Dat het boek klaar was voor de druk en dat de drukker toen failliet ging. Gelukkig vond ze een nieuwe drukker en nu kon iedereen het kopen.
Een lange rij mensen schoof aan de tafel, waar zij het boek ging signeren voor degenen die dat wilden.
Ik wens je veel succes met je boek Sandra!
Over het boek en de auteur
Samenvatting:
Hoe vang je de bekendste badplaats van Nederland in beeld zonder in clichés te vervallen? Daar weet de Haagse fotografe Sandra Uittenbogaart wel raad mee. Ontelbare keren heeft ze zich op zomerse dagen onder alle dagjesmensen, toeristen, roséslurpers, meiden, macho’s en rollatorclubjes begeven. Dat leidde uiteindelijk tot dit verrassende fotoboek. Treffende en originele foto’s – zowel in kleur als zwart-wit – geven een waardige hommage aan een badplaats die haar 200-jarig bestaan viert.

Over de auteur:
Sandra Uittenbogaart (1975) is een Haagse redacteur en fotografe die zich onophoudelijk verwondert over al het gewone en buitengewone van haar eigen stad. ‘Scheveningen – Badplaats in beeld’ is haar eerste fotoboek.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.