Stadsnieuws

Ringen aan Zee en een leuke paasactie

Ringen aan Zee
Ringen aan Zee machtig te zien

Er is al veel gezegd en geschreven over Ringen aan Zee.
Sommigen vinden het afgrijselijk. Anderen juist weer prachtig.
Ik vind het schitterend.
Ongelooflijk hoe imponerend als je over de boulevard loopt.
Maar dat geldt niet alleen voor de ringen!

Ringen aan Zee zijn twintig zandringen van ongeveer 150 bij 300 meter die vorige maand werden opgebouwd. De twintig ringen staan voor 200 jaar badcultuur van Scheveningen – Den Haag in het kader van ‘Feest aan Zee’. Net als de natuur zelf is het kunstwerk geen dag gelijk aan zichzelf.

Ringen aan Zee
Soms veel ringen zichtbaar, soms maar een stukje

Gisteren was ik in Scheveningen en moest simpelweg de ringen eens met eigen ogen bekijken.
Lopend over de ringen genoot ik van het spel dat zich voor mijn ogen voltrok. Ringen: soms ver te zien, soms maar een stukje.
Prachtig golvend, of juist ruw doordat mensen er over heen waren gelopen.
De gezichten doe ook steeds worden gebouwd bij de uiteinden trof ik niet aan.

Ringen aan Zee
Grote glazen schelpen met een verhaal

Wel de prachtige grote glazen schelpen.
Ik keek, of er één een uitzicht had op de zee. Helaas was dat niet het geval. Wel één waar ik gebouwen op de achtergrond kon “kieken”.
Het gaf een schitterend effect.

Even een uittipje speciaal voor de kinderen (maar volwassenen mogen ook).
Op tweede paasdag kan je er eieren zoeken! Er zullen 5000 eieren verstopt zijn. Tussen 10.30 en 11.30 mag iedereen gratis komen zoeken.
Zo’n vijftien eieren zijn van ‘goud’ en daarmee kan je een prijs waard voor het hele gezin winnen. Omliggende strandtenten verwelkomen de schatzoekers voor een drankje of paasbrunch (met korting) op vertoon van je deelnamebewijs.
De vinders van een gouden ei maken onder meer kans op overnachtingen in een Haags Strandhuisje, een surfles voor het hele gezin bij Surfschool Aloha, een waardebon voor strandtent Boonoonoonoos, entreekaarten voor de musical ‘Hans en Grietje’ in het Circustheater, gratis ritjes in het reuzenrad op De Pier en vrijkaarten voor het Haags Historisch Museum.

De paasactie maakt deel uit van Feest aan Zee, de viering van 200 jaar badplaats Scheveningen.

Ringen aan Zee is nog tot 8 april te bezichtigen. Het is een project van landschapsarchitect en kunstenaar Bruno Doedens/SLeM. SLeM (Stichting Landschapstheater en Meer) maakt het alledaagse ongewoon en schept zo ruimte voor verbeelding en verwondering. SLeM onderzoekt hoe kunst een landschap kan vormen en vervormen. Het publiek is deelnemer en toeschouwer tegelijk. SLeM opereert op het snijvlak van landschapsarchitectuur, locatietheater, beeldende kunst en film. Nieuwe tijdelijke landschappen krijgen vorm door de inbreng en de confrontatie van deze disciplines. Het landschap wordt een plek met een verhaal én een geheugen.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.