Stadsnieuws

Fiets stallen op Grote Markt vanaf 1 april niet meer toegestaan

binnenkort een ander beeld?

 

Nee, dit is geen 1 april grap.
Vanaf 1 april mag je je fiets niet meer op de Grote Markt stallen. Een felgeel bord waarschuwt nu al, maar de maatregel gaat over zo’n 2 weken in.
Er is in de buurt wel een mogelijkheid deze te stallen namelijk in de Biesieklette Grote Markt (Laan 9). Je kan daar je fiets de hele dag bewaakt, droog en gratis stallen.

verbodAls je fiets toch op de Grote Markt staat, brengt de gemeente de fiets in de maand april eerst nog naar Biesieklette Grote Markt. De fiets staat daar tot sluitingstijd gratis. Blijft hij overnachten dan kost het geld. Bekijk de tarieven op de website van Biesieklette Grote Markt.
Maar zorg er wel voor dat je tweewieler daar binnen een week weg is, anders gaat hij alsnog naar het Fietsdepot Haaglanden.

Het kost om deze op te halen bij het Fietsdepot Haaglanden € 25 (en dan hopen, dat het slot nog intact is, ander kost het nog meer).
Vanaf 1 mei gaat je fiets direct naar het Fietsdepot Haaglanden!

De gemeente neemt deze maatregel “omdat er nu overal geparkeerde fietsen staan: aan bomen, hekken van de tramtunnel en aan lantaarnpalen. Vaak hinderen die de doorgang van de nood- en hulpdiensten en voor bezoekers. Fietsen die achterblijven worden wrakken en daar wordt de Grote Markt niet mooier van”.
Het is dus jammer als je even snel een terrasje wilt pakken en je tweewieler in de buurt wilt houden…

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Willem

    Den Haag wordt steeds truttiger. En onbereikbaarder. Het VCP was al een ramp, nu wordt het ook nog slecht bereikbaar met de fiets. Gelukkig woon ik er niet meer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.