Kunst/Cultuur,  Muziek,  Wijknieuws

Escampfestival 2009

 

Zaterdag 26 september vond alweer de tiende editie van het Escampfestival tussen 11.00 en 17.00 uur plaats in het kader van de Week van de Haagse Ontmoeting

Het thema Ontmoeting en Cultuur stond als thema centraal, wat vooral te merken was bij het Hemaplein; dit was ingericht als Cultuurplein, waar onder meer het Huis van Gedichten en de Rijdende Buurtbios stonden. Cultuuranker Escamp, het Koorenhuis en andere cultuurinstellingen waren daar ook aanwezig.

 

 

Harry Zevenbergen (voormalig stadsdichter) maakte samen met anderen een gedicht.

 

 

In het Melis Stokepark waren allemaal tenten waarin onder andere diverse bewonersorganisaties, gemeentelijke- en en andere (vrijwilligers)organisaties uit Escamp zich presenteerden.

 

 

 

Ook stond in dit park een groot podium waarop onder andere KUS, Valerius, The Exclusive Strings en Monique Smit optraden.

 

 

 

The Exclusive Strings is een groep van 4 vrouwen die vioolmuziek toch wel een heel andere dimensie geven dan je verwacht! Kijk maar eens naar dit korte filmpje.

 

 

 

Ook het Escamplied “Escamp Laa(d)t je leven” een vrolijk en exotisch dans- en meezingnummer, over de veelzijdigheid, de mensen en de andere mooie kanten van leven in het grootste stadsdeel van Nederland werd hier gezongen samen met Umit C.

 

 

en een dansgroep op het podium en alle omstanders vóór het podium.

 

 

Op en rond de hele Leyweg was de hele dag van alles te doen, zien en meemaken.

Straatkunstenaars, op het V&D plein waar om12.30 een naturalisatieceremonie plaatsvond en natuurlijk veel informatie van alle instanties wat te verkrijgen was; waar ook gretig gebruik van werd gemaakt.

 

 

Eigenlijk was het de hele dag druk; ondanks dat in heel Den Haag veel te beleven was in verband met de Landelijke Burendag.

 

 

Het perfecte weer; zon, warm, maar niet té, een heel gezellige sfeer maakten het tot een heel geslaagde dag.

Persoonlijk vond ik het de leukste editie van het Escampfestival die ik tot nu toe heb meegemaakt.

De grote variatie en het grote aanbod voor jong en oud gaven een goed beeld, wat er allemaal in Escamp te beleven is en zal komen.

 

Meer foto’s? Klik hier.   

Wilt u een foto in groter formaat en betere kwaliteit formaat voor persoonlijk gebruik, kunt u altijd contact met me opnemen.

Ook Richard Mulder heeft foto’s gemaakt die u kunt nabestellen, bekijk ze via deze link (klik).

Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.