Diversen

En weer sneeuw
Vanmorgen -hoeveel ik ook van sneeuw hou- had ik het echt even gehad.
Alweer een witte deken over de stad. Ik had echt een gevoel van wanneer wordt het nu eens lente?
De weersverwachtingen geven weinig hoop; de winter is nog lang niet voorbij als ik ze moet geloven.
Gelukkig was de dag vol zon, heldere lucht en weinig wind dus de “stoute schoenen aangetrokken” (wel eerst gepoetst ter bescherming tegen het vocht en pekel waar dat hopelijk gestrooid zou zijn) en op de fiets eerst boodschappen gedaan en daarna een boel leuke dingen gedaan en meegemaakt.

Het is opvallend, hoe Den Haag Zuidwest lang in de sneeuw ligt, terwijl verder in de het allang is verdwenen! Waar ik woon is het nog steeds glibberen, terwijl in het Statenkwartier er vanmiddag nauwelijks meer iets lag.
Zou dat het verschil van grond zijn? Ik weet het niet.

Maar het beeld wat ik zag toen ik fietste moest ik gewoon vastleggen.
Ik moest denken aan het liedje: “Heeft mama een goede bui, en is papa niet te lui, nou dan gaan we naar de speeltuin”.
Een geweldig gezicht; schommelende kinderen in een besneeuwde speeltuin, terwijl ze worden geduwd door hun papa of mama.

Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.