Natuur/milieu,  Persoonlijk

En weer een tuinupdateGisteren zou het de hele dag mooi blijven, dus eindelijk een plan uitgevoerd wat ik al weken op mijn ”to do” lijstje had staan.
In onze tuin staat nog zo’n oude betonnen bak, waar men vroeger in de bijkeuken de was deed.
Nooit wilde ik deze kwijt, omdat hij op het grote terras leuk staat voor de planten.
Dus heb ik hem betegeld met glasmozaiek en de bovenrand bekleed met schelpen die ik vond langs de zandmotor. Je kan het je haast niet voorstellen, maar sommige schelpen zijn van voor de tijd dat de mammoeten in de Noordzee rondliepen! Natuurlijk moet hij nog gevoegd en over de schelpen wil ik een laag blanke lak hebben.
Door de warme dagen van de afgelopen tijd zie ik opeens heel veel vlinders in mijn tuin. Natuurlijk hebben de meeste de voorkeur voor de vlinderstruiken. Veel atalanta’s (op de foto boven), kleine vosjes en koolwitjes zijn overdag te zien. Geweldig! Ik maakte me, zeker ook na de vlindertelling, best zorgen. Zo weinig vlinders had ik nog niet eerder meegemaakt.
Leuk te zien is ook deze tandem. Geen fiets, maar parende libellen.
Op een stuk bamboe zaten ze in het zonnetje rustig en ongestoord. Een groot zoombereik is soms heel handig.
De kleine watersalamanders hebben deels de vijver verlaten. Onder een steen trof ik twee exemplaren aan; een volwassen en een die net uit het water is geklommen en ook nu de landfase is ingegaan.
Hierboven een bloem waar ik echt de naam niet weet (en de verpakking heb weggegooid helaas). Van mijn jongste zoon kreeg ik voor mijn verjaardag een pakket met verschillende bollen. Niet allemaal zomerbollen, maar deze sloegen erg goed aan! Ik dacht dat het gladiolen zouden zijn. Ze zijn echt schitterend.Please follow and like us:

3 reacties

  • Hanny

    Die bakken vond je toch ook in badkamers, waarin de kinderen zo gemakkelijk gewassen konden worden? Wij hadden er ook eentje. Maar bij de verhuizing is hij achtergebleven bij het vorige huis.
    Wat de bloem betreft, denk ik dat je gelijk hebt. De gladiolus callianthus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.