Mens/Maatschappij,  Muziek,  Stadsnieuws

Eerste namen Bevrijdingsfestival Den Haag

Bevrijdingsfestival Den Haag
Bevrijdingsfestival Den Haag

Exact honderd dagen voor de elfde editie van het Bevrijdingsfestival Den Haag werden vandaag de eerste namen bekend gemaakt van artiesten die dit jaar naar het Malieveld komen om – samen met naar verwachting 75.000 mensen – de vrijheid te vieren.
Namelijk Di-rect, Candy Dulfer, Rondé en The Navigators and Friends.

Bevrijdingsdag wordt op zaterdag 5 mei gevierd met een breed scala aan concerten, lezingen, stand-up comedy, interviews en andere activiteiten. Wij beseffen op deze dag dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, dat het de verantwoordelijkheid is van iedereen om vrijheid in stand te houden en te delen.

Naast het hoofdpodium bestaat het Bevrijdingsfestival Den Haag uit het Sena Performers Stage, het Plein van de Vrijheid, het Vfonds Busplatform, de Haags Hiphop Centrum Area en de All-4-Music Dance Area. Het complete programma van het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt in maart bekendgemaakt.

DI-RECT

Slotact op het hoofdpodium is dit jaar de groep DI-RECT. De Haagse rockband staat al ruim zestien jaar aan de Nederlandse top en kan leunen op een flinke reeks radio- en live-klassiekers. Voor het vorig jaar verschenen album ‘Rollin’ With The Punches’ lijkt de band zichzelf opnieuw te hebben uitgevonden. De nieuwe sound is dansbaar en opzwepend. De oude soul en funk spat er werkelijk vanaf. Het Bevrijdingsfestival Den Haag is trots op de komst van deze Haagse helden naar het Malieveld.
In 2014 speelde deze band ook al tijdens het bevrijdingsfestival!

Bevrijdingsfestival Den Haag
Candy Dulfer tijdens The Hague Jazz 2010

CANDY DULFER

Candy Dulfer staat bekend om haar krachtige, energieke live-concerten. Ze werkt(e) samen met de beroemdste sterren (waaronder Beyoncé, Prince, Aretha Franklin, Blondie, Maceo Parker, Dave Stewart en Van Morrison), speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals, ontving een Grammy Award nominatie voor haar debuutalbum ‘Saxuality’, verkocht miljoenen albums wereldwijd en scoorde meerdere hits, waaronder in de USA. Vorig jaar verscheen haar biografie ‘Sax, Candy & rock-‘n-roll’

RONDÉ

De groep RONDÉ is hard op weg een plek in de top van de Nederlandse popmuziek te veroveren. De indiepopband ontstond in 2014 op de Herman Brood Academie. Met de debuutsingle ‘Run’ werd meteen een vette hit gescoord en de eretitel 3FM Serious Talent in de wacht gesleept. Begin 2017 verscheen het gelijknamig debuutalbum, ‘RONDÉ’. Vijf letters. Vijf bandleden. In de drie jaar van hun bestaan hebben ze zich ontwikkeld tot een wolfpack. De groep valt op door de melancholie in haar songs, maar ook door de sensualiteit van zangeres en frontvrouw Rikki.

THE NAVIGATORS & FRIENDS

Het Bevrijdingsfestival Den Haag vraagt elk jaar een andere lokale act om speciaal voor het festival een concert samen te stellen, waarbij de artiest de uitdaging aangaat om met muzikanten uit andere dan Westerse bevolkingsgroepen op te treden. Dit jaar is de groep The Navigators gevraagd, winnaar van de verkiezing Haagse Song van het Jaar 2017. The Navigators is een jonge pop/indierockband. Funky beats, pakkende gitaarriffs en meerstemmige zang maken The Navigators compleet.

INHOUDELIJKE ACTIVITEITEN TIJDENS BEVRIJDINGSFESTIVAL DEN HAAG

Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn er veel activiteiten rond de thematiek van 5 mei, zoals lezingen, debat, theater en stand-up comedy onder leiding van het comedygezelschap PUUR GELUL. Uiteraard is er ook weer een grote festivalmarkt en zijn er kinderactiviteiten.

Het Platform Herinnering Tweede Wereldoorlog (Platform WO2) heeft 2018 uitgeroepen tot themajaar ‘Jaar van Verzet’. Gedurende dit jaar wordt in heel het land extra aandacht besteed aan de rol van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog als historisch verschijnsel én bron van inspiratie. Ook het Bevrijdingsfestival Den Haag sluit zich aan bij dit thema. De ervaringen en de verhalen van verzetsstrijders kunnen ons helpen reflecteren op en leren omgaan met de vraagstukken van nu.

Het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt ook dit jaar voorafgegaan door de Haagse Vrijheidsweken met vanaf vrijdag 13 april tot en met zaterdag 5 mei ruim vijftig activiteiten in Den Haag. Hierover volgt later meer informatie.

Het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, Nationaal Comité 4 en 5 mei, On The Floor Productions en AT Events. Met dank aan gemeente Den Haag, Fonds 1818, Jupiler, Sena, De Haagse Hogeschool, Cremers, Hilton The Hague, Haeghe Groep, Omroep West, Colorworks en het vfonds.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.