Muziek,  Wijknieuws

Een zonovergoten Haags Zwingfestival

Vader Abraham
Vader Abraham

Op zondag 30 augustus vond de elfde editie van het Haags Zwingfestival plaats na eerdere sombere berichten wegens de sluiting van het Zuiderparktheater. De  de R.G. Ruijsstichting toch weer het meezing- en meezwingfestival op een verrassend warme en zonnige zondag.
Helaas niet een bomvolle arena, maar even gezellig en vol sfeer als vanouds.

zwingcafé
Zwingcafé met Frans de Leef & Henk Anijs en “special quest”

Tussen 13.00 uur en 18.00 uur traden diverse artiesten op. De één viel meer in de smaak dan de ander, zoals altijd, maar er was “voor elk wat wils”.
Heerlijk meezingen en deinen met  het bekende Zwingcafé met Frans de Leef & Henk Anijs.

Kernkoppen
Kernkoppen

Rappen met Kernkoppen (maar ook meezingen!).

Haagse Hazûs
Haagse Hazûs

Haagse Hazûs (bekend van ‘Bloed, Zweet & Tranen’) wist iedereen op te zwepen voor de overige optredens: wat een uitstraling en passie had hij! Van het publiek mocht hij niet weg: “more! More! More!’ werd er steeds geroepen.

Kijk maar eens op dit filmpje: het geluid is af en toe slecht, want helaas kan ik het aantal DB’s niet verminderen. Voortaan plak ik de microfoon maar af bij muziek….

Leonie Meijer
Leonie Meijer

Natuurlijk waren er veel meer optredens zoals Leonie Meijer (bekend van ‘The Voice of Holland’ die Gerard van den IJssel meermalen bedankte, omdat hij haar had “ontdekt’ en een kans had gegeven), Martha Hertogs (bekend van ‘The Voice of Holland’), Sterren van Escamp, Rinus Ponsen (tekstschrijver voor Frans Bauer, Koos Alberts e.a.), Merel Moistra (winnaar Frank Boske Award).

Vader Abraham
Vader Abraham

De afsluiter was zoals gebruikelijk een “icoon” uit de Hollandse muziekwereld.
Dit jaar was gekozen voor Vader Abraham (Pierre Kartner) die al tachtig is. Ondanks zijn leeftijd was hij nog even kwiek zoals ik hem ken van vroeger. Verguisd en toch wel een beetje geïrriteerd over diverse uitlatingen van de media (om zijn liedjes en het feit dat hij het alleen om het geld deed) bracht hij zijn muziek, waarbij hij maar even een noot hoefde te laten spelen en iedereen zong de liederen mee. Nee, vergeten is hij niet net als zijn teksten. En nu krijgt hij wel de erkenning die hem naar mijn mening toekomt.
Hij besloot zijn optreden met een langdurige polonaise waar bijna iedereen bij aansloot.

Zwingfestival
Heerlijk met papa bellen blazen

Natuurlijk heb ik meer foto’s gemaakt. Klik hier voor de link. Wilt u ze voor persoonlijk gebruik groter en in betere kwaliteit, mail me gerust.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.