Natuur/milieu

Duizenden flessen met S.O.S.-post voor Minister Cramer

 

Zo’n 3000 flessen met S.O.S.-post voor Minister Cramer van Milieu spoelden vandaag, woensdag 14 oktober, aan op Het Plein in Den Haag.

Het Jongeren Milieu Actief (JMA), de jongerenorganisatie van Milieudefensie, veranderde het plein bij de Tweede Kamer die dag in een enorm strand.

Met de muziek van Sting “Message in a Bottle” stonden veel jongeren van het JMA met borden langs “het strand”.

 

 

Op 14 oktober debatteerde de Tweede Kamer met ministers Balkenende, Bos en Cramer over de beslissende klimaatconferentie van de Verenigde Naties die in december in Kopenhagen plaatsvindt. Daar moet een nieuw mondiaal klimaatakkoord gesloten worden.

Het JMA wil dat er in Kopenhagen een eerlijk én effectief klimaatakkoord wordt gesloten, waarin de rijke landen beloven hun uitstoot in 2020 met 40 procent te reduceren. Ook moeten zij geld vrijmaken voor arme landen, zodat deze zich aan kunnen passen aan de gevolgen van klimaatverandering en hun economie kunnen verduurzamen.

Ondanks dat het AOW debat uitliep, nam minister Cramer een fles voor haar en minister Balkenende in ontvangst, met daarin vele S.O.S. berichten die ook in de afzonderlijke flessen op het Plein lagen.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.