Stadsnieuws

Den Haag heeft bijna een half miljoen inwonersIn het centrum kan je er niet meer omheen: op donderdag 1 september 2011 viert Den Haag dat deze stad een half miljoen mensen sterk is. Op die dag zal burgemeester Van Aartsen de 500.000ste inwoner verwelkomen, zo staat hier op de site van de gemeente vermeld.


Ooit had Den Haag meer inwoners dan dit halve miljoen. Na een tijdenlange daling, is nu weer sprake van een stijging. In 1958 telde Den Haag maar liefst 606.825 inwoners, de grootste bevolkingsomvang ooit. Daarna zette een daling in doordat veel Hagenaars naar de randgemeenten verhuisden. In het jaar 2000 telde Den Haag nog slechts 441.097 inwoners. Sindsdien is het inwoneraantal geleidelijk weer gestegen. Natuurlijk heeft de groei ook te maken door nieuwbouw in bijvoorbeeld Ypenburg, Wateringse Veld en Leidschenveen (de VINEX wijken).
In het IJspaleis staat een grote kubus, waarop een teller bijhoudt, hoeveel aantal inwoners de stad op dat moment heeft. Echt duidelijk was het niet leesbaar in de witte omgeving, maar vanmiddag stond de teller op 499.433.
Maar ook in het centrum staat een groot bord waarop vermeld staat dat Den Haag bijna een half miljoen mensen sterk is. Niet dat veel mensen er naar keken.
Het was een ideale plaats om op te rusten tijdens of na het shoppen.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.