Dierenleed,  Stadsnieuws

Demonstratie tegen het stierenvechten

Veganstreaker Peter Janssen
Vegan streaker Peter Janssen

Vandaag vond een demonstratie tegen het stierenvechten plaats, georganiseerd door de Internationale Vegan Streaker Group.
Ook Vegan streaker Peter Janssen nam deel aan deze actie.
Hij werd landelijk bekend toen hij in 2008 de televisieshow van Paul de Leeuw verstoorde door gekleed in een onderbroek het podium op te springen. De Leeuw gaf hem een koekje van eigen deeg door de slip van zijn billen te rukken. Vaker wordt hij gespot met weinig kleding aan tijdens zijn acties. Vandaag was hij wel volledig gekleed.

Demonstratie tegen het stierenvechten
Demonstranten achter de hekken

Ondanks dat er in Nederland geen stierengevechten plaatsvinden, leeft het onderwerp wel onder de Nederlandse bevolking. Zo betalen Nederlanders mee aan het stieren- & paardenleed door Europese subsidies. Via sociale media zijn er veel uitingen van walging ten aanzien van het stierenvechten.
Tijdens het evenement ‘Toro de la Vega’ wordt namelijk een stier door de straten van Tordesillas (180km boven Madrid) gejaagd. Mensen met speren zullen de stier zodanig verwonden totdat hij sterft. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden op 15 september.

Demonstratie tegen het stierenvechten
In het midden Peter Janssen

Demonstratie tegen het stierenvechten Tijdens de demonstratie werd met een doodskist door de Hofstad gelopen.
Op de doodskist staat de naam van de stier die in 2014 is gedood in de plaats Tordesillas.
Het protest is tegen stierenvechten in het algemeen en specifiek op het evenement ‘Toro de la Vega’ gericht.

De betogers die allen in het zwart waren gekleed liepen vanaf het Centraal Station om te eindigen bij de Spaanse ambassade aan de Lange Voorhout.
Daar werd de doodskist vóór de dranghekken, waar de demonstranten achter moesten staan, gezet waarop bloemen werden gelegd.
Zo’n 90 demonstranten waren aanwezig, waarbij ook een minuut stilte werd gehouden voor de stieren die tijdens het gevecht kansloos zijn.

Please follow and like us:

2 reacties

  • Coby Verweij

    Goed gedaan mensen.Het moet afgelopen zijn met het vreselijke lijden van de stieren en alle dieren.Het is niet te bevatten dat (mensen)ziekelijke lui dit dieren aan kunnen doen.Het is heel erg dat dit mede mogelijk wordt gemaakt door het geld van Nederlanders die daar niet om vragen om zulke gruwelijke dingen te doen.Dat geld zou beter gebruikt kunnen worden om al het misbruik tegen te gaan.Wens jullie nog heel veel succes en hoop dat het binnenkort gewoon niet meer nodig is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.