Natuur/milieu,  Politiek

Demonstratie tegen gaswinning Terschelling

Demonstratie tegen gaswinning Terschelling
Vrouw in klederdracht tijdens demonstratie

Vandaag werd op het Plein gedemonstreerd tegen de gaswinning op Terschelling.
In eerste instantie was het erg rustig, omdat een bus met actievoerders in de ochtendspits vertraging had opgelopen. Later waren zo’n 100 sympathisanten aanwezig.

Demonstratie tegen gaswinning Terschelling
speeches

De actie was op touw gezet door actiegroep GasTvrij Terschelling, Milieudefensie en de Waddenvereniging. Samen met tientallen Terschellingers en een aantal sympathiserende Kamerleden zongen ze na een aantal toespraken een protestlied op een podium op het Plein.
Gaswinning op de eilanden zou niet zijn wat je moet doen op het waddengebied. Dat gaat niet samen met grootschalige industrie. Terschelling staat voor rust, natuur en ruimte.
Maar ook bestaat er angst omdat het gaat om conventioneel gas met een hoog koolstofdioxide-gehalte. Die CO2 moet er uit gehaald worden. Het is nog niet bekend wat daarmee gaat gebeuren. Ook daar maken de Terschellingers zich zorgen over.

Demonstratie tegen gaswinning Terschelling
Lied werd gezongen op podium maar ook in groep demonstranten

De demonstratie was voor deze ochtend gepland, omdat vanmiddag, direct na de demonstratie, de Tweede Kamer over de gaswinning op Terschelling zou spreken.
Overigens wordt daar vandaag geen beslissing over genomen: minister Kamp zei, dat dat het besluit pas volgend jaar genomen zou worden.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.