Mens/Maatschappij,  Politiek

Demonstratie bezetting West Papua

Demonstratie tegen bezetting West Papua

West Papua
Demonstratie achter hekken

Tijdens de 70-jarige viering gisteren van het Internationale Gerechtshof in het Vredespaleis werd door een groep mensen gedemonstreerd tegen de volgens hun illegale bezetting van West Papua door Indonesië.
Dit gebeurde mede in het kader van het bezoek van de president van Indonesië vandaag en morgen aan Nederland.
Achter hekken tegenover het Vredespaleis stond een groepje mensen die borden en spandoeken aan de hekken bevestigden om Ban Ki-moon hulp te vragen voor hun situatie.

West Papua
Morgenstervlag aan weerszijden

De morgenstervlag wapperde aan weerszijden.
Volgens het actiecomité Free West Papua Campaign zijn tienduizenden Indonesische soldaten in West-Papoea gestationeerd om iedereen die voor onafhankelijkheid is, die de Morgenster vlag hijst, of zich publiekelijk afvraagt of de Indonesische bezetting wel rechtsmatig is, gevangen te nemen of te vermoorden. Dagelijks worden de mensenrechten in deze Nederlandse ex-kolonie op wrede wijze geschonden. Voor alleen al het hijsen van de Morgenstervlag krijg je 15 jaar gevangenisstraf.
Tijdens deze actie “kon ook minister Koenders niet ontsnappen aan de Morgenster”.

Please follow and like us:

Eén reactie

  • opa Water

    Volkomen terecht dat deze mensen betogen … Niet alleen de mensenrechten op West Papoea staan onder druk , ook de prachtige natuur daar word verwoest door de mijnbouw voor grondstoffen voor onze prachtige mobieltjes …Maar dat laatste mag dan weer niet gezegd worden omdat we zelf boter op het hoofd hebben .

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.