Stadsnieuws

De Put

Op de kruising van de Vaillantlaan en Parallelweg staat een brug waarover het trein- en tramspoor loopt. Om onder het spoor te kunnen komen, werd in 1925 het kruispunt verdiept. Omdat het vroeger regelmatig na een (kleine) regenbui onder water kwam te staan, kreeg het de bijnaam “de Put”.

Op dit moment voldoet de onderdoorgang volgens de gemeente niet meer. Inderdaad is er -zeker op marktdagen en in het weekend- veel oponthoud, naar mijn mening wordt dit vaak veroorzaakt door mensen die zich niet aan de rijrichtingsregels houden. Op de Parallelweg richting markt willen veel automobilisten linksaf, waar dit niet is toegestaan. Dit veroorzaakt veel gevaarlijke verkeerssituaties.

 
Ook letten veel vrachtwagenchauffeurs niet op de maximale doorrijhoogte; bungelende kabels zijn het gevolg (zie foto links).
Op het moment dat de Haagse binnenstad nog verder afgesloten gaat worden voor verkeer, om de luchtvervuiling tegen te gaan, zal de druk nog verder toenemen op dit kruispunt.

 

 

Hier het viaduct; je ziet een auto linksaf slaan waar dat verboden is.

 

Dit jaar wordt begonnen met een nieuwe doorgang. Het oude viaduct wordt gesloopt, de nieuwe doorgang wordt korter en hoger waardoor de nu nog donkere (voor het gevoel onveilige) onderdoorgang verandert in een viaduct met veel licht. Ook het vrachtverkeer kan er dan onderdoor. Ook wordt het aantal rijstroken onder de brug vermeerderd van 2 naar 3 per richting, en komt er een vrijliggend fietspad.
Ook de kruispunten aan zowel de kant van de Parallelweg als Calandstraat worden vergroot en overzichtelijk gemaakt, om de verkeersveiligheid, ook van fietsers en voetgangers, te vergroten.
De planning is dat het gereed is in 2009. Overigens is de onderdoorgang eigendom van Prorail. Hieronder staat een voorlopig ontwerp i.s.m. Prorail en HTM.
Kosten van dit plaatje ruim 40 miljoen euro….

 


de brug zoals hij er uit zal gaan zien.
Foto: Gemeente Den Haag 

 

 

Na de fontein (ruim 1 miljoen euro! naast de kosten van herinrichting Vaillantplein) op het Vaillantlaan weer een duur kostenplaatje voor Den Haag. En dat in een van de armste wijken.

Fontein zoals die nu is.

 
Bronnen: //www.budve.nl/Laak/501/501.htm
//www.denhaag.nl/smartsite.html?id=36769

Please follow and like us:

2 reacties

 • admin

  Reacties
  Ik ken dat punt bij het viaduct en moet eerlijk zeggen van welke kant ik ook afkom het blijft altijd oppassen geblazen.
  Ik ben er al honderden keren doorheen geleden de afgelopen (pak em beet) dertig jaar, mar blijf het onoverzichtelijk vinden.

  Geplaatst door: Leidse Glibber | 7 januari 2006 om 0:16

  Ik zit natuurlijk te kijken of ik het wel herken. Maar ja. Een paar dagen, in juni, in Den Haag, was niet genoeg. Hier in Sydney is een maand of zo geleden NOG een tolweg er bij gevoegd. En ze lijken meer en meer op die snelwegen in Amerika, die me doen denken aan een tekenfilmpje dat vroeger of t.v., (hier) nogal herhaald werd, waarin Elmer Fudd of zo, bleeft steken op zo’n multi-‘over-pass’-puzzel, omdat hij niet wist hoe hij er af kon komen. (Beetje last met m’n Nederlands om het duidelijk genoeg uit te leggen. 🙁 😕 )

  Geplaatst door: Joop Mul | 7 januari 2006 om 0:36

  Tjemig wat een bedragen he? Het is te hopen dat die brug er nou een stuk overzichtelijker van gaat worden! Het plaatje ziet er in ieder geval mooi uit. Toch?

  Geplaatst door: Emmelinda | 7 januari 2006 om 1:10

  Off-topic; Spelen ze bij jullie ook neopets?

  Geplaatst door: Emmelinda | 7 januari 2006 om 1:15

  Sowieso doet Den Haag me de laatste jaren (de binnestad dan) denken aan één gróte bouwput.

  Maargoed, laten we het weekeinde vrolijk beginnen. Veel plezier, fijn weekeinde!

  Geplaatst door: Dolf | 7 januari 2006 om 8:42

  Hoi Geertje

  Nou dat was wel heel hard nodig om ” de put ” eens aan te pakken , inderdaad heel er donker en onoverzichtelijk , ik had altijd een enorme hekel om er onder door te rijden 😕

  Ach het Vailantplein …….. opgeroeid in de Ruysdaelstraat en naar de kleuterschool het Viooltje op het Vailantplein geweest…….
  Dank zei jou weet ik hoe het er nu uit ziet , voor mij onherkenbaar 😕

  Groetjes Ylone 😛

  Geplaatst door: rhodosfriends | 7 januari 2006 om 10:00

  Ik heb dit altijd een verschrikkelijk punt gevonden om door te moeten!! Het nieuwe ontwerp ziet er in ieder geval erg mooi en overzichtelijk uit.
  En ach……je bent inmiddels toch wel gewend dat Den Haag één grote bouwput is??? Al jaren weet ik niet hoe ik moet rijden als ik naar vrienden ga, elke keer is er weer een ander stuk opgebroken, het gebeurt maar zelden dat ik ergens in één keer naar toe kan rijden.

  Groet,
  Yvette

  Geplaatst door: Yvette | 7 januari 2006 om 10:16

  Wordt eens tijd om Den Haag weer eens te bezoeken.
  Zoveel veranderd..volgens mij ken ik niks meer terug..nouja…madurodam dan. 😛 😀

  Geplaatst door: Janeway. | 7 januari 2006 om 19:05

  Nou ik vind die fontein bijvoorbeeld verspild geld! Het is nooit aan en altijd vol met vuilnis. Dat vaiduct is niet optimaal maar dat het opeens zo anders moet tsja weer gemeente den haag die alles anders moet hebben.

  Geplaatst door: koffiekitten | 10 januari 2006 om 12:16

  Ik heb nog een tramverhaal te vertellen!!! Komt wel.

  Geplaatst door: richard | 13 januari 2006 om 1:13

  Ben benieuwd! 😛

  Geplaatst door: Geertje | 13 januari 2006 om 1:16

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.