Uncategorized

*Aarde van de Gaarde

Gisteren werd afscheid genomen van de Wolweversgaarde. Deze straat wordt gesloopt, om plaats te maken voor nieuwbouw. In oktober is deze nieuwbouw gepland. Woningcorporatie Haag Wonen wilde de sloop, zeker voor de oudbewoners, niet ongemerkt voorbij laten gaan en er een soort viering van maken.

Met een band werd om kwart voor 3 door de wijk gelopen om de woners op te trommelen (letterlijk) naar “Het Gulden Huis” te gaan waar de viering plaats zou vinden. Langzamerhand groeide de stoet.

In het Gulden Huis, waar uiteindelijk honderden mensen aanwezig waren, werd na een paar toespraken een videoclip getoond die was gemaakt door de leerlingen van de VMBO Zuidwest. In de clip intervieuwden zij oud-bewoners van de Wolweversgaarde, wat zij nu van de sloop vonden. Het merendeel vond het erg jammer; zij vertelden dat met wat meer onderhoud de flats nog lang hadden kunnen staan. Ook dat er weinig sociale woningbouw voor terugkwam was een doorn in het oog.


Daarna volgde buiten een soort ballet. Dit vond ik heel speciaal. Het werd “Pas de deux Aarde van de Gaarde” genoemd; een duet tussen mens in interactie met sloopmachine. Een vrouw stond in de laatst overgebleven flat, en hing de was op, de sloopwagens trotserend.
Zij probeerde sloop tegen te houden.
Dansend met deze wagens ging zij zelfs in een bak liggen!

Hierna volgde binnen een rap, ook gemaakt door leerlingen van de VMBO Zuidwest.

Deze rap staat ook op de CD “Aarde van de Gaarde”, die aan iedereen ter herinnering aan deze dag werd meegegeven.
De oud-bewoners van deze flats kregen tevens een zakje als souvenir mee met een steen en hun oude huissleutel.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.