Uncategorized

Welk Haags initiatief wint de Onbeperkt070 prijs?

Onbeperkt070
Uitreiking Onbeperkt070-prijs 2017 v.l.n.r. Arnout Verzijl, Karsten Klein, winnaar en voorzitter Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten Hans Willink en juryvoorzitter en directeur Studeren en Werken op Maat Bart de Bart. Foto: Valerie Kuypers.

Inschrijvingsperiode tweede editie van toegankelijkheidsprijs nu van start

 

Op 19 maart 2018 wordt voor de tweede keer de Onbeperkt070-prijs uitgereikt voor het beste initiatief/project dat zich heeft ingezet voor een inclusieve en toegankelijke stad voor mensen met een beperking. Steeds meer organisaties en ondernemingen zetten zich in voor een toegankelijker en inclusiever Den Haag voor mensen met een beperking. De onbeperkt-070 prijs is een waardering voor deze inzet. Het winnend project/initiatief is tegelijkertijd een voorbeeld voor andere organisaties. De uitvoering van de Onbeperkt070-prijs is in handen van Stichting Voorall. Tot 1 maart 2018 kunnen projecten worden ingediend via onbeperkt070@voorall.nl. Meer informatie over de procedure en inschrijving is te vinden op www.voorall.nl/onbeperkt070/.

Heel Den Haag doet mee

Met de bekrachtiging van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking is inclusie actueler dan ooit. Een inclusieve samenleving komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Met de slagzin ‘De Onbeperkt070-prijs: heel Den Haag doet mee!’, wordt hiermee de aandacht gevestigd op de inclusieve samenleving. De onbeperkt070-prijs is tevens bedoeld om goede voorbeelden of ideeën op het gebied van toegankelijkheid en inclusie zichtbaar te maken en met anderen te delen. Bijvoorbeeld door middel van een dagelijkse vlog over leven met een beperking, een usb-poort op een rolstoel, salsadansen in een rolstoel, indoornavigatie die blinden de weg wijst in een ziekenhuis en een drempelvrije uitgaansgelegenheid of winkel. Wim Carabain, directeur Stichting Voorall: ‘We hopen met de prijs toegankelijkheid vanzelfsprekender te maken en Hagenaars zonder beperking bewust te maken van het feit dat leven met een beperking met eenvoudige ingrepen gelijkwaardig kan zijn’. In de maanden voorafgaand aan de uitreiking, organiseert Stichting Voorall diverse activiteiten rondom de prijs.

Subsidieregeling Toegankelijkheid Den Haag
Meedoen is voor mensen met een beperking namelijk niet vanzelfsprekend. Hoewel Den Haag al voorziet in een aantal voorzieningen, is verbetering van toegankelijkheid in al haar facetten nog steeds hard nodig. Organisaties die hun toegankelijkheid (fysiek, digitaal en sociaal) voor mensen met een beperking willen verbeteren, kunnen daarom een beroep doen op de gemeentelijke subsidieregeling Toegankelijkheid Den Haag. Informatie hierover is te vinden via deze link:

Vakjury
Een vakjury, bestaande uit zowel afgevaardigden van verschillende organisaties als cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, beoordeelt de genomineerden en kiest de beste inzending uit.

Over Stichting Voorall
Voorall werkt voor Hagenaars met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte. Voorall adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd op het beleid voor mensen met een beperking en fungeert als spreekbuis voor de achterban. Ga voor meer informatie naar www.voorall.nl

 

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.