Kunst/Cultuur,  Wijknieuws

Waarde van de Gaarde; een wijkwandeling

Een WAARDEvolle wijkwandeling door de Gaarde

 

Wekenlang hadden Rick en Anne geoefend.

Soms met zin, soms tegenzin; maar afgelopen zondag was het zo ver.

Eindelijk hadden ze de uitvoering van de bomenperformance.

Op de braakliggende grond van de Wolweversgaarde waren regelmatig activiteiten geweest in het kader van Waarde van de Gaarde, het vervolgtraject van Aarde van de Gaarde. Beide projecten zijn overigens van Adriaan Nette.

 

Vier beeldend kunstenaars (Ilona Kroeber, Yvo van der Vat, Carmela Bogman en Dramaris Verduijn) zouden afgelopen zondag hun activiteit afronden tijdens een wijkwandeling; Rick en Anne waren hieraan uitgenodigd mee te doen door .

De bedoeling voor hun was een ode aan de bomen te brengen; veel bomen worden gekapt, maar zij zorgen wel voor onze zuurstof. Met een contrabas, dans, bloemen en het planten van een boom werd het belang van de bomen onder  de aandacht gebracht. Het was een prachtig gezicht!

 

 

 

 De eindconclusie van Carmela Bogman als dromenvanger was men zich bewust te laten worden van hun dromen; misschien zelfs wel door de bewustwording alsnog te proberen ze uit te laten komen.

 

 

 

Dramaris Verduijn had een prachtige dans door een aantal jongeren met een paraplu.

  

 

Bij het project van Yvo van der Vat opende wethouder Rabin Baldewsingh het huisje met de “waardevolle” zaken die Yvo onder de aarde had gevonden.

  

Rechts wethouder Baldewsingh, links met hoed Adriaan Nette

 

 De Waarde van de Gaarde is niet in geld uit te leggen aldus de wethouder, maar op de manier waarop wij met zijn allen met elkaar omgaan. Wat we zelf van de wijk maken.

Na het bezichtigen van de “schatten” trad Umit C met nog een jongen op met een zelf geschreven rap over de wijk. Iedereen die aanwezig was, kreeg een CD van deze rap mee.

En nu is het afwachten op de eerste huizen die gebouwd gaan worden…

  

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.