computer/internet,  Overweging

Vrijheid van meningsuiting

wordt dit de manier om je mening te uiten?

 

Vaak heb ik geschreven over de vrijheid van meningsuiting op internet.
Persoonlijk hecht ik hier veel waarde aan.
Ook op mijn blog mag men reageren hoe men wil: of ik de reactie leuk vind of niet, zolang hij niet kwetsend is en door de beugel kan, laat ik hem staan of sta ik hem toe.

De laatste tijd merk en lees ik steeds vaker, dat of de reactiemogelijkheid onmogelijk wordt gemaakt, of berichten zelfs worden verwijderd.
Soms is de oorzaak misschien wel, omdat direct modereren teveel tijd kost. Maar is dit correct? Is er geen andere oplossing te vinden, desnoods elke reactie modereren als er tijd is?

Nu.nl is veranderd.
Persoonlijk vind ik de nieuwe lay-out nieuwssite waardeloos en onoverzichtelijk geworden. Voorheen was het lezen van de artikelen aldaar mijn eerste stap als ik een bak koffie op had. Snel overzag ik waar ik meer over wilde weten, las het artikel en zocht verder op andere nieuwssites.

Maar wat me nog meer verbaast is dat de tab Nu Jij is verdwenen.
Waar die nu staat weet ik nog steeds niet. Via een artikel kan je er komen en dan naar de hoofdpagina. Zijn mijn ogen zo slecht of ben ik te simpel?
Wordt op deze manier de vrijheid van meningsuiting ook ingeperkt? Want ik zie dat inderdaad meer mensen dit onderdeel niet vinden: er zijn nauwelijks meer reacties op artikelen.
Waardeloos.
Want het was een mooi forum meningen van anderen te lezen om je een beeld te vormen hoe anderen over een onderwerp dachten. Maar ook jouw mening te plaatsen…..

Please follow and like us:

2 reacties

 • Bert

  Ik vraag me af of het tijdgebrek is van de moderater
  de laatste tijd werden er veel stukken geplaatst tegen het regeringsbeleid
  ik heb het gevoel dat daar van hogerhand kritiek is op gekomen en zij het beleid hebben aangepast, door de toegankelijkheid naar NuJij ontoegankelijker te maken

 • Joop Geuzenpartij!

  NU Jij is altijd al vreselijk politiek correct geweest. Ook mijn artikelen zijn daar nl. vaak verwijderd. Bij eKudos en Hyves ging het altijd wel goed, maar die zijn dus allebei verdwenen.

  Blijven over: FB en Twitter. Over Twitter heb ik nog geen klachten, maar bij FB kan er simpelweg één puritein de zaak verknallen voor vele anderen. Zie ook mijn eigen FB met een verhaal hieromtrent.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.