Persoonlijk,  Wijknieuws

Bestuur Wijkberaad Vrederust stopt er mee

Opening nieuwe pand in 2006 door wethouder Norder en burgemeester Deetman

 

Begin 2006 begon ik met veel plezier met vrijwilligerswerk bij Wijkberaad Vrederust.
Veel zag ik gebeuren, veel veranderde in de wijk en veel wist het wijkberaad te bewerkstelligen.
Ook op mij heeft het een positieve stimulans gegeven: ondanks mijn handicaps voelde ik me toch nuttig en kon diverse zaken -zij het met inachtneming van mijn beperkingen- op me nemen.
Het was geweldig weer “onder de mensen” te zijn en me minder geïsoleerd te voelen.
Vanaf 1 januari volgend jaar komt hieraan een einde.
Hieronder het persbericht dat u vast in meer media zal lezen de komende tijd.

 

Het begin van Wijkberaad Vrederust op De Gaarde….

 

Met pijn in het hart heeft het bestuur van Wijkberaad Vrederust besloten er mee te stoppen. Het is de gemeente gelukt ons plezier in het vrijwilligerswerk om zeep te helpen. Het beleid van wethouder Ingrid van Engelshoven heeft zijn tol geëist. Ook de uitvoering van het beleid heeft het plezier vergald.

 
De subsidieregeling voor bewonersorganisaties geeft veel meer administratieve rompslomp. De administratieve en bestuurlijke ondersteuning zijn nagenoeg wegbezuinigd. Een eigen plek in de wijk en een wijkkrant voor bewoners? Niet nodig. Met zo’n beleid is er geen basis meer om door te gaan. Dan ben je als bewonersorganisatie onzichtbaar en onvindbaar.

De huidige wethouder voor bewonersorganisaties, Rabin Baldewsingh, staat voor de ondankbare taak om het afbraakbeleid van zijn voorgangster te keren. Voor het bestuur van Wijkberaad Vrederust komt het te laat. We hebben begin dit jaar al de noodklok geluid. Ook de gemeenteraad laat ons stikken. Moties om de bezuinigingen terug te draaien zijn door een meerderheid van de raad afgewezen.

Maar het zijn niet alleen de bezuinigingen op huisvesting en ondersteuning die tot het bestuursbesluit hebben geleid. Zwaarwegender is hoe er in het stadsdeelkantoor Escamp over ons gedacht en gesproken wordt. Te triest voor woorden.

Wijkberaad Vrederust zet zich al bijna 40 jaar in voor de wijk. Jaren met veel activiteiten voor de bewoners om de saamhorigheid te bevorderen. Jaren waarin vrijwilligers zich sterk gemaakt hebben om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verbeteren.
Gevoelens van teleurstelling, verdriet, maar ook boosheid wisselen elkaar af bij de bestuursleden. Het is intriest dat er op deze wijze een einde moet komen aan het wijkberaad.

Please follow and like us:

5 reacties

 • Bert

  Het zijn voor mij geen bestuurders maar gewoon kale saneerders die je in het bedrijfsleven ook steeds meer ziet
  het in zo kort mogelijke tijd iets afbreken wat in heel veel jaren is opgebouwd met veel kennis en liefde ,nee ze huren liever externe bureaus in dat klauwen met geld kost,zonder kennis van deze wijk
  Gera ik ben trots op je en wat jij gedaan heb,zeker de wijkkrant waar verschrikkelijk veel werk in zit

 • Jan

  Ik heb gevochten in de vorige college periode om de veranderingen ( Bezuinigen en een andere werkwijze te eisen) ongedaan te krijgen. Op Scheveningen was men eerder boos om mijn manier van kenbaar maken dan dat men mij wilde begrijpen! Aanwas van vrijwilligers is steeds slechter en nog steeds neemt een gemeente bewonersorganisaties niet serieus want in communicatie vanuit gemeentelijke diensten schoort er veel! En terwijl de politiek dit weet doen ze er niets aan want de eigen politieke agenda is belangrijker! Ook nu weer harde woorden waar ik op aangevallen zal worden! Maar wie luisteren wil zal ik voorbeelden geven!
  In ieder geval DANK!! Dank aan dat ik jou heb leen kennen Gera. XX Maar ook dank aan alle vrijwilligers die ooit het wijkberaad Vrederust invulling gaven! We zaten misschien niet altijd op 1 lijn ( via de koepel) maar de waardering was er 😉

 • Wim en Adrie de haan

  Beste Lezers, als er geen wijkorganisaties zijn dan hoeft de gemeente zich ook niet te storen
  aan de onvrede van de wijkbewoners, en zij kunnen ongestoord hun werk doen ten nadelen van
  de bewoners. ook houd de gemeente meer geld over om over de balk te gooien.
  Er waren veel mensen bij het wijkberaad die veel tijd stopte om de wijk leefbaar te maken en te houden. Veel dank aan de medewerkers van het eerst uur en aan alle die het wijkberaad
  in moeilijke tijden draaiende hielden. Wij zullen jullie missen !!!
  Gera bedankt voor de mogelijkheid om onze prettige en minder prettige zaken te melden.
  Het ga je allen goed.
  Adrie, Wim en Dave de Haan

 • opa water

  Ik lees nu over de participatie samenleving en buurthuis van de toekomst …
  “buurthuis van de toekomst ” ? bedoeld de gemeente daarmee een aula van een uitvaartcentrum dan ?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.