Kunst/Cultuur

Voor de kinderen Koninklijke Kroon bij Escher in Het Paleis maken


Ruiter, 1946, houtsnede(in kleur), M.C.Escher; © The M.C. Escher Company BV, Baarn
In Escher in Het Paleis woonde ooit Koningin-Moeder Emma, de overgrootmoeder van Koningin Beatrix. Op 1 maart 1901 verhuisde ze om 4 uur in de middag naar Paleis Lange Voorhout zoals het toen heette. Sindsdien werkten hier nog eens drie vorstinnen. In 1991 verruilde Koningin Beatrix dit paleis voor Paleis Noordeinde.

Sinds 2002 wordt hier het werk van de grote Nederlandse graficus M.C. Escher getoond, een kunstenaar wiens werk onder meer bestaat uit vrolijke vlakvullingen, kringlopen en metamorfosen.

Tijdens de februarivakantie kun je zondag- en woensdagmiddag van half twee tot half vijf bij Escher in Het Paleis in Den Haag je eigen Koninklijke Escher Kroon maken. Je kunt kiezen uit verschillende motieven die allemaal wel iets met het werk van M.C. Escher hebben te maken.

Op de tweede etage is er een bijzondere afdeling waar je zelf een onmogelijke driehoek kunt maken, of in een Peilloos diepe Illusie Kast kijken. Je kunt er een bijzondere foto met je vader en je moeder laten maken waar jij het grootste wordt.! Want door de kunst van M.C. Escher beland je in een wonderlijke wereld waar alles anders is. Kom kijken en beleef het zelf: Escher is Anders, Escher verrast!

Data: zondag 21 februari,  woensdag 24 februari, en zondag  28 februari van half twee tot half vijf.

Kinderen tot en met 6 jaar zijn gratis!

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.