Mens/Maatschappij,  Politiek

Vluchtelingen demonstreren op Plein

spandoeken met teksten

Foto’s: Richard Mulder

 

Gisteravond demonstreerden de vluchtelingen die sinds begin januari in de Sacramentskerk verblijven voor CS. Zij mochten van de rechter echter niet op het Plein of vóór CS ’s nachts slapen met bedjes of dekens wat hun oorspronkelijke plan was. Vandaar dat ze vanmorgen in de sneeuw samen met andere symphtisanten weer op eht Plein verzamelden om aandacht te vragen voor hun uitzichtloze situatie.
Zij zeggen “Wij kunnen niet terug naar het land waar wij vandaan komen omdat wij daar ons leven niet zeker zijn, maar ook hier worden ons onze mensenrechten ontzegd. Wij willen na jaren van onzekerheid, opsluiting in detentiecentra en uitsluiting van alle mensenrechten verblijfsrecht zodat wij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.”


 

Achter de tralies

 

Om 10 uur zou het debat beginnen van de Tweede Kamer, waar zoveel mogelijk mensen op de publieke tribune plaats zouden nemen. De overige mensen bleven op het Plein om daar hun standpunt kenbaar te maken.
Het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigt dat de uitgeprocedeerde asielzoekers niet gedwongen het land kunnen worden uitgezet.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.