Diversen,  Historie

Vlinderparadijs Diergaarde Blijdorp gesloten

Vlinderparadijs
Vlinderparadijs Diergaarde Blijdorp

Toen ik las dat het vlinderparadijs in Diergaarde Blijdorp was gesloten, schrok ik wel een beetje.
Op de site van de dierentuin staat:
Vlinderparadijs Amazonica is op vrijdag 1 september gesloten. Het dak heeft door stormen van de afgelopen jaren schade opgelopen en is daarom toe aan reparatie. Ook de dakconstructie wordt uitgebreid gecontroleerd. Alle dieren en planten verhuizen stap voor stap of worden achter de schermen ondergebracht. Het is nog niet bekend wat de plannen daarna met het gebouw zijn. Achter de schermen worden verschillende opties bekeken.”

Natuurlijk is dit niet echt Haags nieuws.
Maar veel mensen uit de Hofstad gaan wél naar Blijdorp. Een “eigen” dierentuin heeft Den Haag niet meer. Wel nog steeds heel veel verhalen. Neem nu alleen het verhaal van de olifant Betsy.
Afijn, op de plaats van deze dierentuin staat nu het Provinciehuis.
Hagenaars die toch dieren wilden bezoeken, gingen daarop naar Wassenaars dierenpark, waar ook ik een aantal maal de olifanten, apen en papagaaien gevoerd heb met pinda’s. Noten die je kocht in een papieren zakje. Helaas sloot ook deze dierentuin in 1985.

Vlinderparadijs
De prachtige vijver met grote vissen en bijzondere waterlelies

Hagenaars weken nu dus uit naar Blijdorp.
Niet echt ver gelukkig. En een stuk beter voor dieren dan vroeger.
Helaas is dus nu het prachtige Vlinderparadijs dicht. En voor hoe lang is de vraag. En, gaat het ooit nog open? Ik hoop het maar!
Wil je toch graag vlinders zien, kan je nog wel naar Vlinders aan de Vliet. Ook in de buurt, maar niet het hele jaar door (van 24 februari t/m 29 oktober). Niet met een prachtige vijver vol vissen en indrukwekkende waterlelies, maar wel met mer verschillende soorten vlinders. En ook veel andere dieren, kijk maar eens naar dit mooie filmpje van Haagse Dingen!
Geniet ze!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.