Wijknieuws

Vleermuizenkasten opgehangen in Drapeniersgaarde

vleermuizenkasten
vleermuizenkasten worden geplaatst in Drapeniersgaarde

Vanmorgen hoorden we een werkwagen door de straat heen rijden. Een paar bomen zullen gekapt worden, dus we gingen ervan uit, dat deze hoogwerker daarvoor bestemd was. Maar hij reed door en stopte niet bij deze bomen.
Toen manlief en ik een paar boodschappen gingen doen en langs de werkwagen liepen, werd het mij duidelijk: er werden vleermuizenkasten opgehangen!

vleermuizenkasten
De binnenkant van zo’n kast. Die wordt over een andere plaat heen geschoven.

Ik reageerde erg enthousiast. Ik vind het immers heel positief dat, na alle sloop van gebouwen waar de vleermuizen zaten én de boomkap van oude bomen waarin ze ook nestelden er nu een oplossing voor hun was. De vleermuiskasten!
Tenslotte zag ik in deze wijk veel van deze vliegende zoogdieren, al is hun aantal wel afgenomen.

vleermuizenkastenIk was erg nieuwsgierig naar hoe zo’n kast er van binnen uit zou zien en vroeg of ik er een mocht bekijken. Dat was geen enkel probleem.
We raakten een beetje in gesprek, want natuurlijk had ik meer vragen.
Zoals, waarom geen houvast of zo voor vleermuizen die kleintjes hebben?
Degene verantwoordelijk voor deze kasten vertelde dat er verschillende kasten zijn. Deze zijn alleen bestemd voor in de zomer als overnachting.

Wil je ook een vleermuiskast ophangen?
Dat kan, op internet zijn heel veel zaken waar je deze kan kopen en er staan ook bouwtekeningen voor de handige klusser.
In de winter en het vroege voorjaar is een heel goed moment deze op te hangen voor de zomerperiode. In de winter zoeken ze vaak wat warmere plekken op die vorstvrij zijn. Kijk hier voor meer tips.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.