Muziek

Haagse Beat Aan Zee op de Scheveningse Pier

Haagse Beat Aan Zee
Vooraan Rinus Gerritsen en achteraan Cesar Zuiderwijk die ook zullen optreden tijdens Haagse Beat Aan Zee (archieffoto)

Wat baalden wij, toen we dit jaar te laat waren voor kaartjes voor het Haags Beat Festival in het Zuiderpark!
En zoals ik las, velen met ons.
Goed nieuws! Op 12 december is er Haagse Beat Aan Zee op de Scheveningse Pier!
Een Haags Beat Festival Special met shows van The Animals (UK), Bintangs, Rinus Gerritsen, Cesar Zuiderwijk, Rob Bolland en vele anderen.

Hieronder de rest van het persbericht:

Het Haags Beat Festival pakt op zondag 12 december van 14.00 – 20.00 uur uit met een speciale editie op de Scheveningse Pier: Haagse Beat Aan Zee! Wij zijn er trots op te melden dat The Animals uit de UK op De Pier hun grote hits uit de beattijd zullen uitvoeren!

HAAL HIER SNEL JE TICKETS OP

Programmering

Haagse Beat Aan Zee
Rob Bolland (archieffoto)

De organisatie heeft wederom een programma samengesteld om van te smullen: onze helden uit de sixties, gemixt met de jongere garde én nog vele verrassingen. Geniet van shows van niemand minder dan:

The Animals | Bintangs | Rocktown Buddies o.l.v. Peter Langerak met Rinus Gerritsen | Cesar Zuiderwijk | Nico Dijkshoorn | Jody Pijper | Rob Bolland | The Mocks en meer bekende gastzangers en surprise guests die in aanloop naar het festival worden bekendgemaakt.

Radio Veronica
De rode draad zal zeezender Radio Veronica zijn, het schip dat tijdens een zware storm op Scheveningen strandde op 7 april 1973. DJ’s van toen, waaronder Ad Bouman, zullen aanschuiven als gast tijdens onze speciale radio-interviews. Het tijdschema verschijnt ruim vóór aanvang van het festival in alle bekende mediakanalen. En natuurlijk zal Fred Zuiderwijk een energieke gastheer zijn en het festival op zijn eigen wijze aan elkaar knopen. Daarnaast zal de Schatkamer van de Nederlandse Popmuziek, Museum RockArt, weer van de partij zijn.

The Animals
De Legendarische Britse band The Animals, bekend van de klassieker House Of The Rising Sun zal met meerdere originele bandleden aantreden! The Animals waren de tweede Britse band die aan de top kwam van de Amerikaanse hitlijsten. Met House Of The Rising Sun bereikte de band in landen over de hele wereld een dikke #1 hit. Meer dan 50 jaar na het oprichten van de band touren John Steel en Mickey Gallagher nog steeds samen als The Animals & Friends. Samen met Danny Handley en Roberto Ruiz spelen ze nog steeds die rauwe soulvolle Rhythm & Bluesnummers als Don’t Let Me Be Misunderstood, We Gotta Get Out Of This Place en Boom Boom.

Bintangs is de oudste nog bestaande rockband van Nederland. Opgericht in 1961 maar nog steeds springlevend. Bintangs brengt een mix van rock, blues, ballads en rhythm & blues. De band, onder leiding van oer-Bintang Frank Kraaijeveld is anno nu nog steeds springlevend. Ze rocken hits als ‘Traveling in the USA’ en ‘Ridin’ on the L&N’ als vanouds.

De Pier
Wie kent deze locatie, uniek gelegen in zee tegenover het Kurhaus, niet? De beleving die men boven zee ervaart is onvergetelijk. Golden Earring speelde daar ooit hun eerste gig en Club Veronica was een bekende uitgaansplek op De Pier begin jaren 70, gevestigd op het zonne-eiland en verbonden aan zeezender Veronica. In de club vonden regelmatig optredens van bekende artiesten plaats. Haagse Beat Aan Zee herleeft 12 december op het Zuideiland van De Pier! En wat eten en drinken betreft zit de bezoeker goed: in Restaurant Zilt én bij alle gezellige horeca aan de lange zijde van De Pier kun je heerlijk eten en drinken!

Ook deze speciale editie van het Haags Beat Festival op De Pier is een eerbetoon aan de artiesten die Den Haag voor eeuwig op de kaart hebben gezet in de geschiedenis van de popmuziek. Dit festival wordt georganiseerd door Podium Aan Zee (Popagenda Scheveningen en YMCA Muziekcentrum). Voor meer nieuws schrijf je gerust in voor onze nieuwsbrief!

Tickets: //www.podiumaanzee.nl/event/haags-beat-festival-special-haagse-beat-aan-zee-op-de-pier
Prijs: € 15,00 p.p.

Haags Beat Festival Special: Haagse Beat Aan Zee op De Pier | Zondag 12 december 14.00 – 20.00 | De Pier Zuideiland Scheveningen | www.podiumaanzee.nl | Facebook Haags Beat Festival | Instagram Haags Beat Festival | Facebook Podium Aan Zee | Instagram Podium Aan Zee |

Dit festival is mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.