Politiek,  Stadsnieuws

Van Doorn schakelt politie in na dreigementen

PVV gemeenteraadslid Van Doorn heeft vanwege de dreigtweets/verwens-tweets het ‘Team Bedreigde Politici’ van het politiekorps Haaglanden ingeschakeld.

Een politiewoordvoerder spreekt over vier tweets die alle in de categorie ‘ernstige vorm van bedreiging’ vallen. Het gaat onder andere om de tweet aan Van Doorn gericht, met de tekst dat hij  ‘de volgende is die met een stuk ijzer in z’n kop het asfalt gaat kussen’. Deze persoon twitterde gisteravond, zoals ik al schreef, zich ook aan Van Doorn geëxcuseerd te hebben.


Een tweede tweet, die ik tot zoeven niet kon terugvinden, heeft inderdaad betrekking op zijn gezin; ook dit lijkt mij een verwenstweet.
Hierin staat: ‘ik vind je echt een kankerzielig mannetje,en hoop jij & je kinderen overreden worden! Mijn VRIJE MENINGSUITING, toch PVV??’

De tweets -zoals ik al eerder schreef- zijn en blijven buitenproportioneel.

‘Dit zijn bewuste acties die je als samenleving niet kunt tolereren’, zegt de woordvoerder van de politie Haaglanden. ‘Ik ga er van uit dat dit dossier bij het OM belandt.’
Een tweede bron bij de Haagse politie stelt dat Van Doorn ook per mail is bedreigd.

Het zijn inderdaad acties die je niet kan tolereren. Maar de tweets (en dan kan ik niet oordelen over de mail!) zijn wel een direct gevolg van een domme actie van Van Doorn. Deze haalde zich namelijk zondag veel woede op de hals. Terwijl iedereen geschokt was van de terreuraanslagen in Noorwegen (en van het hoge dodental onder jonge Noorse sociaal-democraten) verstuurde hij via Twitter een oud en onjuist bericht onder het kopje ‘Noorse PvdA wil Israël bombarderen’.
Ook Van Doorn moet zich realiseren, dat een actie een reactie uit kan lokken. Zeker als politicus heb je je mijns inziens meer aan ‘regels, normen en waarden’ te houden; je bent een volksvertegenwoordiger.
Natuurlijk vind ik dat de twitteraar tot 10 had moeten tellen voor hij zijn verwensingen uitte, maar in woede reageer je soms te snel. Als je leest dat hij ook nog mensen uit Oslo kent, kan ik me de reactie op de domme tweet van Van Doorn voorstellen. Maar nogmaals, ik keur ze niet goed.

Gebruikte bron: De Volkskrant Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.