Koningshuis

Update Prins Friso

Zo-even kreeg ik van de RVD hetvolgende bericht:
“Naar aanleiding van het ongeval van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso deelt de Rijksvoor-lichtingsdienst mee dat volgens de behandelend artsen er geen verandering in de situatie van de Prins is. Hij verkeert nog steeds niet buiten levensgevaar, maar heeft de nacht rustig en stabiel doorgebracht. Hij wordt op de IC-trauma unit van het ziekenhuis behandeld door een team specialisten”.

Op zich geen slecht nieuws voor zover mijn medische kennis reikt.
Als je een nacht stabiel doorbrengt, is er geen verslechtering.Natuurlijk lees je in diverse andere media veel andere berichten, waarbij ik me soms afvraag of dit wel kán. Natuurlijk wil iedereen al het nieuws weten, maar is het niet ‘netter’ het beroepsgeheim in ere te houden?
Zo kreeg het NRC het bericht dat prins Friso geen schedelbasisfactuur en ook geen andere verwondingen heeft, maar dat men vrij lang is bezig geweest met de reanimatie.
Dit heeft tot gevolg, dat door het lange zuurstofgebrek vaten opzwellen, wat zeker in de hersenen gevaarlijk kan zijn; tenslotte kan de zwelling nergens heen doordat de schedel de hersenen omringt.
Gunstig is, dat prins Friso een lichaamstemperatuur had van 32 graden, waardoor lichaamsfuncties vertraagd raken.
Ook nu wordt hij kunstmatig in coma gehouden en zijn lichaamstemperatuur laag gehouden om hem te laten herstellen.
Volgens de behandelend arts zou het een goed teken zijn als het brein van Friso na 24 uur niet is gaan zwellen. Op de ct-scan die gistermiddag gemaakt is zouden geen bijzonderheden te zien zijn. Vandaag zal een mri-scan worden gemaakt.
Een verslaggeefster van NRC was vrijdag met haar man toevallig in Innsbrück toen het ongeluk gebeurde. Haar man, de neurochirurg en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht Thomé, was daar om een cursus te geven, waardoor hij in gesprek met Thomé kwam die hem de informatie gaf. Hier is voor mij de vraag of dit wel kan? Mag een verslaggeeftster deze informatie, hoezeeer men daar ook nieuwsgierig naar is, wel geven?

Gisteravond zijn Prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Constantijn, prinses Laurentien en al hun kinderen zijn met het regeringsvliegtuig naar Oostenrijk vertrokken waar ze vandaag prins Friso hebben bezocht.
Vandaag is het Koninklijk gezin weer naar Lech gegaan, waar de kinderen van prins Willem-Alexander en prinses Máxima naar skiles zijn gegaan.

Ik hoop dat de berichten snel positiever zullen worden en wens de Koninklijke familie heel veel sterkte!Please follow and like us:

3 reacties

  • Hannes

    Tja, Gera er is een medisch beroepsgeheim natuurlijk. Dat wel natuurlijk. Maar als je de informatie krijgt van de stalinistische jaren 50 RVD dan is het enkel steeds een weinig zeggende oneliner, dus gaan journalsten op andere manieren op zoek. De RVD heeft dit gedrag van journalisten puur aan zichzelf te wijten. Jouranlisten willen nu eenmaal actuele informatie!

  • Joyce

    Hannes bedoelt waarschijnlijk dat wij lezers “alles” willen weten in deze tijd waarin de persoonlijke levenssfeer niet meer “heilig” is? Dat sommige journalisten daardoor zo happig zijn op ongecontroleerde berichten? Dat een beroepsgeheim en een beroepscode gerespecteerd worden vind je “netter” Gera, das lief gezegd van je, maar waar zijn we als die grenzen door deze belangrijke beroepsgroepen worden overschreden? Vogelvrij? Schiet maar Hannes (alleen als je een vergunning hebt en je aan de regels van de vergunning houdt natuurlijk)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.