Natuur/milieu,  Persoonlijk

Uitwaaien op de zandmotorSoms lopen dingen heel anders dan je had verwacht of gehoopt.
Na een paar hele zware dagen moest ik even wat innerlijke rust terugvinden. En waar kan je dat beter dan op het strand; het eeuwigheidsgevoel van de steeds terugkerende golven, de natuur, de zilte geur; simpel, alle basiselementen?
En is het niet genieten, als je zo’n prachtig diertje ziet als een heremietkreeft in een wel heel oud slakkenhuis?
Zaterdag was Beatstad.
Weken had ik me rustig gehouden om dit mee te maken, maar helaas. Er waren mensen die het nodig vonden ons een loer te draaien, waardoor ik de hele zaterdag de ene (epilepsie)aanval na de andere moest verwerken. Beatstad lukte dus niet. Vanzelfsprekend komt er wel een blog over; maar wat later.
Zondag had ik er gelukkig wat minder hinder van, dus durfde ik weer op pad te gaan.
Op de zandmotor had ik al weken niet gestaan, dus moest ik deze bekijken.
Wat een verschil!
Prachtig zoals je ziet dat er nu begroeiing is; bloemen en helmgras. Op het schiereiland zelf!
Natuurlijk regende het. Op het schiereiland stond een groep aalscholvers dicht tegen elkaar aan, alsof ze elkaar wilden beschermen.
Verderop, dichter bij Kijkduin zelf zat een grote groep volgens mij na wat Google speurwerk grote sterns.
Ik dacht eerst dat het visdiefjes waren, maar de snavel en poten waren niet rood. Een typisch geluid brachten ze voort!
Na een paar uur was ik weer een beetje ‘bij de tijd’.
Opgeknapt nog niet; dat zal nog wel even duren, want het weekend heeft een grote impact gehad. Gelukkig is de zomer net begonnen 🙂Please follow and like us:

5 reacties

 • Frances van Rijn

  Soms denk ik dat de vogels op bepaalde plekken de golfbrekers missen….Mooie plaatjes weer!

 • ღL@dyL❤Ƹღ

  He Geertje,
  wat ‘n ontzettend vervelend begin van jouw weekend,
  maar wat ‘n mooie foto’s heb je gemaakt van de zandmotor!
  Heel gaaf. Lieve groeten van
  ღL@dyL❤Ƹღ

 • Hanny

  Terwijl je tot rust kwam op het strand en de zandmotor heb je mooie dingen gezien! Schitterend die heremietkreeft. Zo’n grote groep aalscholvers heb ik nog niet vaak gezien. En de groep grote sterns mag er ook zijn. Hiervan kun je genieten en dat maakt je hoofd vrij.

 • Geertje

  Dank jullie wel!
  @Hanny, inderdaad, zoveel aalscholvers en grote sterns had ik ook nog niet gezien.
  In Den Haag komt de aalscholver wel weer vaak voor (ook in de stad) maar zoveel; ik stond verbaasd. Dit is nog een deelvan de groep, want hij was te groot om duidelijk (grote zoom om ze niet weg te jagen) op de foto te zetten. Hetzelfde geldt voor de sterns.
  Het was echt een machtig gezicht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.